fbpx
Mestnik
Fakulteta vsako leto organizira poletne in zimske šole, na katerih študentje povezujejo teorijo s prakso uspešnih podjetij.
Novice Vrtci, šole, študij

Kako z obvladovanjem sprememb uspešno voditi podjetje?

Neprestane spremembe v ekonomskem okolju podjetjem povzročajo nemalo težav in hkrati ponujajo še več priložnosti – v smislu prilagajanja proizvodov in storitev pa tudi vodenja zaposlenih skozi zadane načrte, s katerimi podjetje uresničuje svoje poslanstvo in vizijo. Vodja oziroma menedžer ima zelo pomembno vlogo pri vsem tem. Razumeti mora tako ustroj podjetja pa tudi proizvode in storitve, ki jih nudi kupcem, poznati pa mora tudi načine, kako motivirati ljudi, da mu sledijo.

Trditev, da se vodja rodi, že dolgo ne velja več. Vi sami ste tisti, ki se postavite na to mesto, vendar to ni dovolj. Da ste kot vodja uspešni in da v tem delu uživate, potrebujete dobre mentorje, učitelje z izkušnjami, vizijo, ljudi, ki znajo videti daleč naprej. Na tujih napakah se najlažje učite.

Da ste kot vodja uspešni in da v tem delu uživate, potrebujete dobre mentorje, učitelje z izkušnjami, vizijo, ljudi, ki znajo videti daleč naprej.

Povezanost z gospodarstvom ustvarja priložnosti hitre zaposlitve

Na Fakulteti za organizacijske študije (FOŠ) (https://www.fos-unm.si/si/fos/informativna-prijava/) se tega zavedamo že več kot 10 let. Rast fakultete, naši študentje in njihovo delo dokazujejo, da smo na pravi poti. Ne samo, da so mnogi postali vodje v pomembnih podjetjih v regiji in širše, postali so naši novi predavatelji in predstavniki podjetij, ki vsakodnevno sodelujejo pri izmenjavi izkušenj iz prakse. Tako lahko na fakulteti izvajamo resnične študije primerov, projektno delo na konkretnih in uporabnih primerih, opazujemo in komentiramo dobre prakse podjetij ter rešujemo konkretne izzive podjetij.

Na FOŠ (https://www.fos-unm.si/si/fos/informativna-prijava/) izvajamo visokošolski (VS), magistrski (MAG) in doktorski (DR) študij menedžmenta in organizacije. Večina naših študentov prihaja iz podjetij; kot njihov sošolec tako pridobite široko mrežo kolegov, s katerimi lahko tudi po končanem študiju uspešno sodelujete. Da lahko ponudimo še več, organiziramo poletne šole, študijske izmenjave na različne tuje izobraževalne ustanove pa tudi obiske strokovnih konferenc doma in v tujini, oglede podjetij in druge oblike mreženja. Predmetniki so naravnani k reševanju konkretnih poslovnih izzivov, kar pomeni, da lahko pridobljeno znanje že med študijem prenesete v realno okolje.

FOŠ uživa visoko podporo gospodarstva. Direktor Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine Tomaž Kordiš na znanstveni konferenci fakultete.

Študentom in njihovim potrebam prilagojen način študija

Velika prednost FOŠ je tudi kombinirani način študija, saj sodobno življenje zahteva hitre odzive in čim boljše rezultate. To je personalizirani način študija – po meri glede na vaše potrebe, vključno z e-izobraževanjem (študirate, kjer koli ste).

Kaj pridobite s študijem na FOŠ? Sposobnost analiziranja podatkov, izboljševanje odločitev, izboljšanje predvidevanj dogodkov v prihodnosti, usposobljenost za mednarodno komuniciranje in večjo poslovno mrežo. Tako si omogočite hitro vzpenjanje po karierni lestvici in ustrezna znanja za lasten preboj v poslovnem svetu.

Študij poteka v manjših skupinah. Nudimo individualiziran pristop do študenta in možnost projektnega dela na konkretnih in uporabnih primerih.

Jerneja Šurla Gašperšič, Fakulteta za organizacijske študije

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih