fbpx
Mestnik
Aktualno Avto-moto Gospodarstvo Novice

Kakšna jesen čaka Revoz?

Kakšna usoda čaka nekdanjega velika Novega mesta, ki trenutno zaposluje 1.503 delavcev? O odpuščanju delavcev v Revozu smo že pisali. Pred vrati pa je še negotova jesen. Kot poročajo Finance, se proizvodnja v Revozu ne ustavlja več, delo pa trenutno poteka v eni izmeni.

Trenutno v Revozu izdelujejo tri modele avtomobilov, električnega twinga, twinga in clio. Po letu 2024 model twingo ne bo imel več naslednika, kar veleva evropska zakonodaja. Torej je proizvodnja tega modela gotova zgolj še leto in pol.

Model clio sicer proizvajajo tudi v Turčiji. Če bo povpraševanje po tem modelu veliko, ga bo Revoz še naprej izdeloval. Sicer ne.

»Renault je na začetku vojne v Ukrajini ustavil proizvodnjo v ruskem Avtovazu, ki izdeluje vozila lada. Maja je svoj večinski, 68-odstotni delež v podjetju tudi prodal za simbolični rubelj ruskemu inštitutu za razvoj avtomobilov. Kot je poročal Reuters, si je Renault sicer pustil možnost vnovičnega vstopa v podjetje. Delež lahko dobi nazaj v šestih letih. Francozi so svoje premoženje v Rusiji lani ocenjevali na 2,2 milijarde evrov, v Avtovazu pa so naredili tudi po 400 tisoč avtomobilov na leto,« poročajo Finance.

Jesen bo prinesla odgovor, ali bodo v Revozu izdelovali še kakšen drug Renaultov model. Špekulira se tudi o tem, ali bodo v Revozu izdelovali avtomobile drugih znamk, o prodaji tovarne in tudi o zaprtju, kot skrajnem ukrepu, poročajo Finance.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih