fbpx
Mestnik
Cesta skozi Kočevje.
Cesta skozi Kočevje.
Aktualno Politika Zanimivosti & Zabava

VIDEO: Kakšno je stanje na dolenjskih cestah?

Vrag je vzel šalo, napovedi vremenoslovcev so se uresničile. Večji del države so zajele padavine, na našem koncu v obliki snega in ta že povzroča nevšečnosti. Kakšno je stanje na naših cestah?

Ponekod po državi sneži, na cestah so plužne in posipne skupine, promet je upočasnjen.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra zastoji na dolenjski avtocesti med priključki Drnovo, Trebnje in Grosuplje. Na dolenjski avtocesti je med priključkoma Novo mesto – vzhod in zahod proti Ljubljani ter med Mirno Pečjo in Karteljevim proti Novemu mestu oviran promet zaradi zdrsa tovornih vozil.

Na dolenjski avtocesti izločajo tovorna vozila nad 7,5 tone v smeri proti Ljubljani na počivališču Starine in mejnem prehodu Obrežje, v smeri proti Novemu mestu pa med priključkoma Ivančna Gorica in Trebnje – zahod.

Zaradi zimskih razmer velja prepoved prometa za vozila nad 7,5 tone na cesti Soteska-Črmošnjice-Črnomelj. Prepoved prometa za priklopnike in polpriklopnike pa velja tudi na cestah Novo mesto-Metlika ter Štrekljevec-Jugorje in na hrvaški strani mejnih prehodov Metlika, Babno Polje in Petrina.

Na prometnoinformacijskem centru voznike pozivajo, da spremljajo prometne razmere in vremenske napovedi. Računati je treba na čiščenje vozila pred vožnjo, posipne in plužne skupine, daljši čas potovanja in daljše zavorne poti, so opozorili.

Vremenoslovci za danes v večjem delu države napovedujejo močan veter, sunki burje bodo ponekod dosegli hitrost okoli 140 kilometrov na uro. Zelo vetrovno bo tudi drugod po državi. Državo so zajele tudi obilnejše padavine, sneženje ob močnem vetru povzroča snežne zamete, možni so tudi vetrolomi.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih