fbpx
Mestnik
Aktualno Zanimivosti & Zabava

Kam pa kam? Na izlet v Kostel!

Tihotapci, gauge in Mikulov vrag

Mogočna srednjeveška trdnjava grad Kostel se vzpenja 157 metrov nad reko Kolpo in skriva marsikatero zgodbo in legendo. Do nje od parkirišča vodi zložna pot, ki se v zadnjem delu strmo povzpne do vhoda v graščino. Grad svoja vrata za goste odpira 20. aprila. Med vikendi bo odprt med 10. in 17. uro, svoj obisk pa lahko najavite tudi kadarkoli med tednom. Po grajskih sobanah vas bo popeljala vodnica, s katero boste spoznavali burno zgodovino gradu in okolice, občudovali etnološko zbirko Sledi časa in se spraševali, kaj so v skritem predalu svojega koša prenašali krošnjarji.

Ko zakruli v želodčku

Na gradu se lahko okrepčate z lokalnimi dobrotami, med katerimi so grajsko pivo, zeliščarjev ledeni čaj, Kostelska rakija in jabolčni sok, ob predhodni najavi pa lahko za vas pripravimo tudi piknik cajno. Za najavljene skupine je na voljo slasten kostelski želodec, orehova klobasa ali ekološki sir. V sodelovanju z lokalnimi ponudniki pa ugodimo tudi bolj zahtevnim željam in vam na gradu postrežemo s toplim obrokom. Mmmm, čušpajs že diši! Ob predhodnem naročilu vam dobrote seveda pripravijo na turističnih kmetijah v okolici.

Doživetje za vso družino

Kostel je idealen kraj za dnevni izlet, še posebno za prebivalce bližnjih krajev. Nudi mnoge možnosti za planinarjenje, kolesarjenje ali raziskovanje narave v spremstvu vodnikov, osličkov ali povsem samostojno. Igra pobega, raznovrstne delavnice, lokostrelstvo, ogled etnološke zbirke Babičina kuhinja in jahanje osličkov so le nekatere od dejavnosti, ki bodo navdušile otroke in odrasle ter pripomogle k še večji povezanosti in sprostitvi.

Srečanja za zaključene skupine, poroke in rojstni dnevi

Praznujete obletnico ali organizirate srečanje za prijatelje in družino, pa bi želeli pri tem združiti prijetno s koristnim in gostom pričarati prav posebno doživetje? V sodelovanju z lokalnimi ponudniki vam z veseljem pomagamo pri organizaciji dogodka bodisi na gradu Kostel, v naravi ali v večnamenskem prostoru nekdanjega PIK Kostel na Petrini. Poskrbimo lahko tako za okrasitev, hrano in pijačo kot tudi vsebino in animacijo otrok. Grad pa je lahko tudi čudovit ambient za prav poseben dogodek – poroko!

Pridružite se nam pri raziskovanju Slovenije

Kostel je odlična ideja, kam na krajši izlet odpeljati prijatelje, ki pridejo na obisk iz drugih koncev Slovenije. Pa vendarle tudi Kostelke in Kostelci radi raziskujemo našo lepo deželo. Vabimo vas, da se nam 13. 4. pridružite na izletu v Celje in Olimje, kjer si bomo ogledali čokoladnico in samostan ter nato ob strokovnem vodstvu spoznali skrivnosti Celjskega gradu. Cena izleta je 30 evrov, avtobus pa se bo ustavil tudi na postaji v Kočevju.

Za rezervacije in ostale informacije glede izleta ali turistične ponudbe nas pokličite na 051 328 682 ali nam pišite na zavod@visitkostel.com. Spremljate nas lahko tudi na Facebooku: Zavod za kulturo in turizem Kostel – ali na Instagramu: Visitkostel. 

Dobrodošli v našo družbo!

Tinkara Hodnik, Zavod za kulturo in turizem Kostel

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih