fbpx
Mestnik
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Kandija: Vlak trčil v moškega

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 190 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Pridržali so voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. Črnomaljski policisti so zaščitili žrtev  nasilja v družini in izrekli prepoved približevanja 32-letnemu osumljencu, ki je izvajal fizično in psihično nasilje nad
zunajzakonsko partnerko. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

Včeraj, okoli 14. ure, so bili policisti obveščeni o nesreči na železniških tirih v bližini železniške postaje Kandija v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so zbrali obvestila, opravili ogled in ugotovili, da sta 32-letna ženska in 38-letni moški pešačila ob levi strani železniških tirov. Strojevodja potniškega vlaka, ki je vozil iz smeri Bršljina, ju je opazil, pričel je zavirati in na prihod vlaka opozarjati z zvočnimi signali, vendar se moški in ženska nista umaknila. S prednjim delom vlakovne kompozivije je trčil v moškega, ki ga je odbilo v žensko. Reševalci so ju oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, po prvih podatkih sta oba utrpela lažje poškodbe.

Pijani voznik povzročil dve nesreči

Okoli 21. ure so policiste iz bencinskega servisa ob avtocesti obvestili, da je voznik osebnega avtomobila znamke Audi avstrijskih registrskih oznak pri vožnji vzvratno trčil v steber točilnega mesta in ga poškodoval, po trčenju pa nadaljeval z vožnjo proti Obrežju. Policisti so se takoj odzvali, na podlagi opisa vozilo izsledili in ga na Obrežju ustavljali. Voznik Audija, ki je vozil nezanesljivo in ogrožal ostale udeležence v prometu, je pri ustavljanju vozila trčil še v službeni avtomobil policije in ga poškodoval. Policisti so ugotovili, da gre za 31-letnega državljana Hrvaške, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,70 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje,  danes pa ga bodo z obdolžilnim predlogom privedli pred pristojno sodišče.

Nesreča v okolici Sevnice

Nekaj pred 18. uro se je zgodila prometna nesreča na cesti med naseljema Orehovo in Breg na območju PP Sevnica. Policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 30-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene  hitrosti v ovinku izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste po brežini. Povzročitelj se je v nesreči lažje poškodoval, policisti mu bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih