fbpx
Mestnik
Aktualno Novice

KaraMia: Nova butična otroška trgovinica

Lepa, estetsko dovršena trgovina KaraMia, ki je pravi raj za otroke in tudi tiste malce starejše, se nahaja v industrijski coni Lepovče v Ribnici. Gre za družinsko zgodbo, ki pa je namenjena prav družinam. Pozdravita nas Eva in Darjan Pakiž. Darjan je tisti, ki ureja poslovne dogovore in papirologijo, žena Eva pa je trgovini dala dušo. In seveda poskrbela za ponudbo, ki ne razočara.

Kdaj se je porodila ideja za odprtje trgovine in kdo je bil vaš navdih? 

Že kar nekaj let je v meni tlela želja po svoji butični otroški trgovinici – morda še preden sem postala mamica. Ko sem to postala in začela spoznavati svet butične ponudbe otroških igračk, opreme in drugih pripomočkov, ki lajšajo in lepšajo življenje z dojenčki in malčki, mi je ideja o svoji trgovinici postajala vedno bliže.
Tako lahko mirno rečem, da sta navdih za odprtje trgovinice prav moji hčerki, zaradi katerih sem stalno na preži za ljubkimi igračkami, kakovostno opremo, koži prijazno kozmetiko in še bi lahko naštevala.

 Od kod ime trgovine?

Lahko nadaljujem, kjer sem končala prejšnji odgovor … (smeh) Spet smo pri mojih hčerkah, mojih puncah. Karla in Mila. Pomen njunih imen je enak, Karla v latinskem, Mila v slovanskem jeziku, pomenita »mila, draga, ljubljena«, kar lepo opiše italijanska besedna zveza »cara mia«. Malce besedne igre, malce poslovenjen zapis, malce domišljije in smo prišli do besedne zveze, ki opiše natanko to, kar so naši otroci – naša največja ljubezen.

Ste kot mama pogrešali ponudbo za otroke v Ribnici in okolici? 

Vsekakor, posebej takrat, ko moraš kupiti darilce ali želiš pocrkljati svojega otroka z lepo in kakovostno igračko. Menim, da so starši vedno bolj ozaveščeni, dajo vedno večji poudarek na kakovostno otroško opremo in materiale ali pa za svojega otroka izberejo lesene igrače nevtralnih barv. Rada se pošalim, da so te igrače lepe tudi, če so razmetane. No, ali pa vsaj manj moteče. (smeh)

Eva Pakiž, duša trgovinice KaraMia.

Kaj pravzaprav ponujate? In kaj imate v načrtu? 

V trgovinici KaraMia poskušamo ponuditi izdelke za vsako starostno predšolsko obdobje, pa tudi kakšna pozornost se najde za malce večje otroke. Ponujamo od otroških vozičkov in avtosedežev, preko gugalnikov in gnezdec do drugih nepogrešljivih pripomočkov za sprejem novorojenčka, kot so previjalne podloge, tetra pleničke, brisače, spalne vreče, odejice, dude in naravna kozmetika.

Na policah KaraMie se najde širok razpon lesenih, aktivnostnih in mehkih igrač, od prvih ninic, grizal in aktivnostnih igračk, ki spodbujajo motorični in senzorični razvoj otroka, do hišk za punčke, avtomobilov ter poganjalcev, skirojev in čelad.

Tudi za mamice se kaj najde – od nakita oblikovalke Sande Vidmar do Flora zelišča čajev in skodelic.

Vabljeni, da nas obiščete in se sprehodite med policami KaraMie ali pa odklikate v našo spletno trgovino karamia.si, kjer se prav tako trudimo redno posodabljati in nadgrajevati našo ponudbo znamk Little Dutch, Jollein, Elodie, Done by Deer, Scoot&Ride, Kinderfeets, Nuna, Joie, Nuuroo in drugih.

Kakšni so prvi odzivi strank? Po videnem so zagotovo navdušeni …

 Lepo je, ko vedno več ljudi najde pot do nas in marsikdo že med vrati trgovinice dahne: »Kako lepa trgovinica!« ali pa »Kako dobra energija je pri vas!«, odide pa z besedami, da smo natanko takšno trgovinico potrebovali v teh krajih. To so res lepi odzivi in vlivajo pogum in voljo v dneh, ko so tovrstni poslovni začetki vse prej kot lahki.

Kaj je tista pika na i, ki trgovino dela še bolj družinam prijazno? 

 Ko izbiramo izdelke, vsekakor vedno izhajamo iz sebe, iz lastnih izkušenj z določenimi izdelki in poskušamo na police resnično vključiti tisto, kar skozi uporabo navdušuje nas ali znance. Morda je ravno ta osebni pristop tisto, kar bi najbolj izpostavili, trgovinica sama po sebi pa deluje kot dnevna soba, v kateri se resnično trudimo, da se dobro počutijo tako starši kot otroci, ki si lahko med nakupovanjem staršev pogledajo risanko ali se poigrajo s kakšno od razstavljenih igračk.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih