fbpx
Mestnik
Aktualno Društva Namizni tenis Narava & zdravje Novice Šport

KIM KASTELIC: Sem glavna navijačica mlajši sestri

Šestnajstletna Kim Kastelic je danes ena najbolj nadarjenih in obetavnih mladih slovenskih igralk namiznega tenisa. V ‘prvi’ intervju – pa najbrž ni čisto prvi – je ni bilo težko prepričati. Na vprašanja ta članica NTK Krka Novo mesto odgovarja premišljeno in se ob tem celo malo zabava.

 
Kdo vas je navdušil za pingpong?

Najprej oče, ker s sestro kot štiri in sedem letni majhni deklici nisva »obvladovali« njemu bolj priljubljenega športa biljarda (smeh). Moji in sestrini začetki so lepo zapisani v eni izmed zgodb knjige z naslovom Prgišče spinov avtorja Janeza Pezlja. Nad tekmovalnem namiznim tenisom pa so me navdušili trenerji in starejši tekmovalci v klubu.

Kje ste zvedel za klub NTK Krka Novo mesto?

Prek staršev, ki so me vpisali v klub.
 
Koliko časa trenirate in kdo je trener?

Konstantno treniram že devet let. Moji začetki segajo v leto 2013, povezani so s takratno trenersko postavo in ekipo pomočnikov, ki so me uvedli v namizni tenis. Zadnjih pet let pa treniram pod taktirko glavne trenerke Mance Fajmut. Ostali trenerji so še:  Dane Šarlah, Dušan Pezelj in Amadej Seničar.

Kje ste že tekmovali?

V okviru kluba po celi Sloveniji, in sicer v vseh starostnih kategorijah, kot članica državne reprezentance pa v različnih evropskih državah.


Največji uspeh?

Sem nekajkratna državna vice prvakinja, večkratna skupna prvakinja pokala Alpe Adria, večkratna skupna zmagovalka pokala MRNTZ, šolska državna prvakinja. Igram tudi v 1. ženski SNTL ligi… Vsakokrat, ko uresničim zastavljen cilj, si to  štejem za »največji« uspeh in verjamem v uspešno delo z rezultati.

Kaj vam je v klubu najbolj všeč?

Naporni treningi, dobro medsebojno razumevanje, predanost cilju…

Koga od igralcev ali igralk v klubu poznate in ste njegov navijač?

Poznam vse igralce in igralke, ki izhajajo iz našega kluba. Tako te, ki tekmujejo v slovenski ligi, kot tudi že svetovna uveljavljena imena (Darko Jorgić , Peter Hribar…). Sem navijačica vseh. Še posebej pa sem navijačica svoje idolke – glavne trenerke Mance Fajmut, ki sicer igra v tujini. Moja želja je, da bi nekoč skupaj z njo tvorile žensko ekipo NTK Krka. Seveda sem tudi »glavna« navijačica svoje mlajše sestre Tije.

Kaj želite v namiznem tenisu doseči?

Uresničiti čim več zastavljenih ciljev, ostati stalna članica slovenske reprezentance in širiti igro hitre žogice mlajšim generacijam, vrstnikom in tudi širše.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih