fbpx
Mestnik
Foto: MONM
Aktualno Dogodki Društva Novice Občina

Kljub epidemiji v društvu Center Sonček Novo mesto izvedli del programov in aktivnosti

Kljub epidemiji so v društvu Center Sonček Novo mesto izvedli dobršen del načrtovanih programov in aktivnosti ter v lanskih poletnih mesecih tudi načrtovane enotedenske tabore obnovitvene rehabilitacije.

Ta teden jih je obiskala tudi podžupanja MONM Sara Tomšič in se seznanila z dejavnostmi regijskega društva, ki deluje na območju celotne Dolenjske in Bele krajine.

Bernarda Zorko, vodja enote VDC Sonček Novo mesto je izpostavila prizadevanja in potrebe po inkluzivnem zaposlovanju uporabnikov VDC k drugim delodajalcem, saj sta dva od sedmih uporabnikov novomeškega centra vključena v zaposlitev pri zunanjih delodajalcih.

Direktor Zveze Sonček so.p. Iztok Suhadolnik je gostjama predstavil poslanstvo, vizijo in cilje Zveze Sonček so.p., ki si prizadeva zagotavljati možnosti za vključevanje odraslih v dnevne zaposlitvene centre in ustvarjanje pogojev za samostojno bivanje v skupnosti tudi za tiste odrasle z invalidnostjo, ki potrebujejo pomoč in podporo pri bivanju. Izpostavil je potrebo po zagotavljanju nastanitvenih kapacitet za bivanje v skupnosti, kar bo omogočilo dostojno življenje in družbo blaginje.

Novi prostori v trgovskem centru Hedera

Poleti se je društvo iz starega Centra Sonček Novo mesto na Mestnih njivah začasno selil ter sedaj na Novi trg. Zdaj pa že komaj čakajo na preureditev novih prostorih, in sicer bodo imeli novo lokacijo v Poslovnem trgovskem centru Hedera.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih