fbpx
Mestnik
Aktualno Gospodarstvo Zanimivosti & Zabava

Kmalu raziskovalni zavod za tehnološki razvoj jugovzhodne Slovenije

Vlada je v sredo na dopisni seji sprejela sklep o ustanovitvi javnega raziskovalnega zavoda Rudolfovo v Novem mestu. Kot pravi resorno ministrstvo, bo novi zavod s tehnološkim znanjem ustvarjal ekosistem novih inovativnih malih in srednjih podjetij, ki bodo jugovzhodni Sloveniji dala stabilnost, kakovostna delovna mesta in gospodarsko blaginjo.

Zavod Rudolfovo – Znanstveno in tehnološko središče Novo mesto bo po navedbah ministrstva za izobraževanje, znanost in šport s sistematičnim ustvarjanjem in prenašanjem novega tehnološkega znanja ustvarjal ekosistem novih malih in srednjih podjetij, ki bodo visoko inovativna, temeljila bodo na visoki tehnologiji in bodo geografskemu območju dala potrebno stabilnost, kakovostna delovna mesta in ekonomsko blaginjo, temelječo na visoki dodani vrednosti, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Zavod Rudolfovo bo prvi javni raziskovalni zavod v jugovzhodni Sloveniji, z njim pa želijo omogočiti sodelovanje z že obstoječimi podjetji, povečati javna vlaganja v regijsko razvojno družbo in število raziskovalcev v regiji, dodaja STA.

Po poročanju časnika Večer naj bi vlada zaradi bližajočih se volitev inštitutu – katerega idejni vodja je Borut Rončević, direktor direktorata za visoko šolstvo na ministrstvu v času druge Janševe vlade, letošnji prejemnik koncesije za študij mediji in novinarstvo na Fakulteti za medije, ki jo vodi, ter predsednik nadzornega sveta RTV Slovenija – ob zagonu namenila še več denarja, kot je bilo predvideno sprva. Za prvo leto namesto 1,75 milijona evrov 2,6 milijona, v dveh letih skupno 5,2 milijona evrov. Denar namerava vlada zagotoviti s prerazporeditvijo sredstev omenjenega ministrstva.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih