fbpx
Mestnik
Dr. Ljubica Marjanovič Umek. FOTO: Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto.
Aktualno Novice PR Psihologija

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto: Poti k ljubečemu in odgovornemu starševstvu

Splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja v četrtek, 17. marca 2022, ob 18. uri vabijo na spletni pogovorni večer z zasl. prof. dr. Ljubico Marjanovič Umek, ki bo spregovorila o ljubečem in odgovornem starševstvu.

Kako kljub morebitni lastni stiski poskrbeti za dobro psihično počutje otrok? Kako jim pojasniti kompleksne razmere, v katerih smo se znašli? Kako sploh biti dober starš?

V času, zaznamovanem z digitalno tehnologijo, pandemijo in bližnjo vojno v Ukrajini, imajo starši in pedagoški delavci še posebej težko nalogo. Iz omenjenega razloga so splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja tokrat v goste povabile zasl. prof. dr. Ljubico Marjanovič Umek, ki sta ji Pedagoški inštitut in Slovensko društvo raziskovalcev leta 2020 podelila Priznanje za življenjsko delo na področju raziskovanja vzgoje in izobraževanja. Glavna področja njenega raziskovanja so razvoj mišljenja in socialne kognicije, razvoj govora, otroška igra in aplikativna razvojna psihologija.

Z njo se bodo pogovarjali o tem, kaj je ljubeče in odgovorno starševstvo, kako otroku zagotoviti čustveno varno okolje, kako se znajti v digitalnem svetu, o pomenu igre, branja in pripovedovanja pri otrokovem razvoju ter psihičnih razsežnostih pandemije in vojne v Ukrajini ter stiskah otrok in staršev, ki jih le-ti prinašata.

Pogovor z njo, ki ga bo povezovala Carmen L. Oven, si lahko ogledate na YouTube kanalu Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto.

Več informacij o aktivnostih splošnih knjižnic Dolenjske, Bele krajine in Posavja najdete na FB profilu splošnih knjižnic Dolenjske, Bele krajine in Posavja.

Splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja so se odločile, da zaradi boljšega medsebojnega povezovanja in prilagajanja trenutnim epidemiološkim razmeram združijo moči in tako svojim uporabnikom nudijo še kakovostnejše knjižnične storitve, prilagojene njihovim potrebam. To vključuje tudi skupno vstopno spletno točko na družbenem omrežju Facebook, s pomočjo katere bodo svojim uporabnikom nudile raznovrstne spletne storitve.

Območno mrežo splošnih knjižnic sestavljajo Knjižnica Brežice, Valvasorjeva knjižnica Krško, Knjižnica Sevnica, Knjižnica Pavla Golie Trebnje, Knjižnica Črnomelj, Ljudska knjižnica Metlika, Knjižnica Kočevje, Knjižnica Miklova hiša Ribnica in Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih