fbpx
Mestnik
Aktualno Novice Občina

Kolesarski izlet s kolesi GoNM

Danes v okviru projekta Evropski teden mobilnosti poteka kolesarski izlet za vse starejše s kolesi GoNm. Kolesa postajajo med Novomeščani vse bolj priljubljena, za njih se odločajo tudi vse več starejših. Tako jim želijo približati sistem izposoje GoNm in njegove uporabe. Sistem izposoje koles GoNm se je v zadnjih treh letih razširil že na 15 postaj s kar 75 kolesi, od tega 45 električnih, ki omogočajo lažje premagovanje razdalj. Kolesarski izlet bo voden z mestnimi kolesi po okolici Novega mesta, kjer bodo spoznavali nove skrite kotičke in se prav tako seznanili s sistemom izposoje.

Spomnimo …

Projekt Evropski teden mobilnosti poteka od 14. do 25. septembra s sloganom “S kolesom ali peš v službo”. K sodelovanju so povabili različna podjetja v občini in jih tako spodbudili, da vodijo evidenco o številu zaposlenih, ki se za prihod v službo odločajo za čistejše načine mobilnosti. Predvsem pa si prizadevajo zmanjšati uporabo avtomobila in spodbujati izbiro čistejših načinov mobilnosti.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih