fbpx
Mestnik
Foto: Društvo za zaščito živali Novo mesto
Aktualno Dogodki Novice

Komaj napraskajo za plačilo enega računa potem pa še ukradejo skrinjico prispevkov

“Kot večina živalovarstvenih društev (in tudi ostalih NVO), tudi naša – razen pridnih donatorjev – nima nobenega posebnega vira financiranja,” so zapisali na družbenih omrežij Društvo za zaščito živali Novo mesto. Prejšnji teden je bila ukradena skrinjica za zbiranje prostovoljnih prispevkov v Arkade Bar. Koliko je bilo v njej, ne vedo. “Se je pa tam vedno nabral lep kupček denarja, saj so vanjo pridno metali cekinčke tako obiskovalci kot tudi zaposleni, ki so nam prijazno odstopili svoje napitnine,” so zapisali. Poleg slabe novice, se je društvo ponovno znašlo v finančni godlji oziroma se iz nje sploh še niso uspeli izvleči. “Komaj napraskamo za plačilo enega računa, že pride novi.” Pridelali so si za 3.500 evrov veterinarskih stroškov, na računu pa imajo manj od tega zneska. “Zavedamo se, da vsi bijemo svoje bitke, da prošnje za pomoč prihajajo od številnih organizacij in da tudi vi imate svoje položnice, stroške itd. Vseeno prosimo, če kdo lahko pogreši kakšen evro, ga bomo veseli in obljubimo, da ga bomo skrbno porabili za živali v stiski.”

Donirate lahko:na TRR: SI56 6100 0000 4744 908,s SMS sporočilom MUCKINM5 na 1919,cekinčke v skrinjico v ambulanti A+vet in kmalu (takoj ko priskrbimo novo skrinjico) spet v Arkade bar.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih