fbpx
Mestnik
Foto: Dolenjski list.
Aktualno Gospodarstvo Novice Občina

Konec sezone mestnih koles GoNm, znova v letu 2020

Zaradineugodnih vremenskih razmer in posledično nezadostnega številaizposoj, se sezona sistema za izposojo koles GoNm v letošnjem letuzaključuje. Podjetje AMZS bo poskrbelo za umik koles in shranitev vza to namenjenih prostorih, kjer bodo na varnem čakala do začetkanaslednje sezone. Po potrebi jih bodo tudi servisirali, da bodo karnajbolje pripravljena za nemoteno rabo vseh uporabnikov. Kdaj točnobodo ponovno na voljo za izposojo, bo odvisno od vremenskih pogojev vnaslednjem letu, leta 2020.

Letošnjasezona se tako zaključuje izredno uspešno, saj je bilo v tem letuna novo postavljenih kar deset novih postaj in na voljo 45 novihelektričnih koles. Skupno je po mestu postavljenih že 15 postaj, kiomogočajo priklop desetim kolesom. Poleg električnih koles je navoljo za izposojo tudi 50 navadnih koles.

Predprvo uporabo koles se morajo zainteresirani uporabniki registrirati vTurističnem centru Novo mesto na Glavnem trgu v centru mesta. Izturističnega centra poročajo o opaznem dvigu povpraševanja popriklopu dodatnih postaj in ponudbi novih električnih koles. Skupnoštevilo do sedaj registriranih uporabnikov tako znaša 529.

Predvidevajo,da bo število uporabnikov še naprej naraščalo, saj se ljudjevedno bolj zavedajo pomena trajnostne mobilnosti in prednosti, ki jihle-to prinaša. Poleg tega v naslednjem letu načrtujejo vzpostavitevdodatnih zmogljivosti, in sicer še 5 novih postaj z okvirno 25novimi kolesi. Ali bodo kolesa električna ali navadna, za sedajostaja neznanka.

M.K.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih