fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Košarka Novice Šport

KOŠARKARICE KRKE PRVIČ OSVOJILE MEDNARODNO EXTRA LIGO!

V novomeški Športni dvorani Marof smo bili za vikend priča pestremu košarkarskemu dogajanju, in sicer je Ženski košarkarski klub Krka gostil zaključni turnir najboljših štirih ekip v mednarodni Extra ligi.

Na prvi polfinalni tekmi so se domače košarkarice Krke pomerile proti avstrijski ekipi KOŠ Celovec. Novomeščanke so dobro vstopile v tekmo, vseskozi so nasprotnice držale na varni razdalji desetih točk. V zadnji četrtini gostujoča ekipa ni zmogla slediti visokemu ritmu domačink, ki so popolnoma zasluženo slavile z visoko prednostjo ter si s tem priigrale nastop v velikem finalu.

KRKA – KOŠ CELOVEC 80:50 (24:17, 15:11, 18:13, 23:9)

Postava in strelke Krke: Sivonjič 5, Judež 1, Prešeren 10, Mišjak Windisch 7, Malenšek 4, Burgar 4, Lavrič 11, Bobić 30, Bašić 4, Horvat 4.

Na drugi tekmi sta se pomerili ekipi Jelša Šmarje in Kranjska Gora Jesenice. V izredno zanimivi in napeti tekmi so v samem zaključku več zbranosti pokazale Štajerke, ki so slavile z dvanajstimi točkami prednosti.

JELŠA ŠMARJE – KRANJSKA GORA JESENICE 69:57 (18:19, 12:13, 19:14, 20:11)

Tekmo za tretje mesto so po zaslugi izredno dobrega začetka tekme dobile Gorenjke in se tako veselile osvojitve bronaste medalje.

KOŠ CELOVEC : KRANJSKA GORA – JESENICE 42:59 (4:20; 21:16; 12:10; 5:13)

Novomeščanke so v finalu nastopile osredotočene in visoko motivirane, da po petih letih delovanja lige, tokrat osvojijo laskavi naslov prvakinj. Želja po zmagi se je odražala na parketu že od prve minute, ko so si dekleta priigrala lepo prednost. V nadaljevanju je bila tekma zanimiva in razgibana, gostujoča ekipa je poskušala na vse načine izničiti zaostanek, vendar jim to ni uspelo. Novomeščanke so si s trenerjem Rebernikom na čelu, zasluženo priigrale zmago in s tem prvič v zgodovini kluba, osvojitev naslova prvakinj mednarodne Extra lige!

ŽKK KRKA : KK JELŠA ŠMARJE 59:44 (19:1; 20:13; 10:14; 10:16)

Postava in strelke Krke: Sivonjič 7, Judež N. 1, Judež L., Prešeren, Mišjak Windisch 4, Malenšek, Kastelic, Burgar 13, Lavrič 12, Bobić 15, Bašić 3, Horvat 4.

Za najkoristnejšo igralko – MVP turnirja je bila izbrana kapetanka Novomeščank Zala Lavrič! Najboljša strelka zaključnega turnirja je bila Krkašica Uma Bobić, ki je na dveh srečanjih dosegla 45 točk!

V najboljšo peterko turnirja so bile izbrane: Bobić U., Lavrič Z. (obe ŽKK KRKA), Ristič M.(KOŠ Celovec), Rumpf M. (KK Jelša Šmarje) in Ažman M. (Kranjska Gora – Jesenice).

Tjaša Brsan

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih