fbpx
Mestnik
Aktualno Gospodarstvo Občina

Krajevne skupnosti za občane s povezovalnimi investicijami

Naše krajevne skupnosti skozi leto izvajajo številne projekte, ki pozitivno vplivajo na življenja krajanov. Ob zaključku leta med naložbami, ki jih sofinancira naša občina, izpostavljamo prenovljeno brv čez potok Vejar, asfaltiran parkirni prostor za druženje v Ruperč Vrhu, urejen dostop do cerkve sv. Lenarta v Gotni vasi, dopolnjeno notranjo opremo zadružnega doma v Uršnih selih in posodobljeno javno razsvetljavo v Žabji vasi, sporoča Mestna občina Novo mesto.

Krajevna skupnost Birčna vas je obnovila leseno brv čez potok Vejar v Rajnovščah in s tem krajanom zagotovila uporabe varne bližnjice do Stranske vasi, v Ruperč Vrhu, kjer se ob občani ob dogodkih srečujejo že leta, pa so točko srečanja uredili in asfaltirali.

V Gotni vasi je krajevna skupnost poskrbela za nove stopnišče z ograjo in pešpot do cerkve sv. Lenarta, v Uršnih selih pa so nadaljevali z opremljanjem zadružnega doma, kjer so uredili prostor namenjen arhivu in bralcem knjig. V Žabji vasi so sredstva namenili zamenjavi starih uličnih svetilk s sodobnimi varčnimi in tako poskrbeli tudi za manjšo svetlobno onesnaženost svoje skupnosti, so zapisali na MONM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih