fbpx
Mestnik
Aktualno

Kristijan Koren in Boštjan Murn sta kolo postavila v kot

V nedeljo, 1. oktobra 2023, sta zadnjič v karieri na startu kolesarske dirke (CRO RACE: 6. etapa, Samobor – Zagreb) stala Kristijan Koren in Boštjan Murn. Galu Glivarju sta še pomagala do izrednega 3. mesta v etapi in skupno odličnega 5. mesta na dirki. Kristijan Koren je končal izredno bogato športno kariero, kar je hotel storiti že lani, a je po osvojitvi naslova cestnega državnega prvaka svojo športno pot podaljšal še  za eno leto. Boštjan Murn pa je nove izzive našel na drugih področjih, tako da bo na kolo, tako kot Kristijan, sedel samo še kot rekreativni športnik.

Boštjan Murn: “Zelo sem hvaležen vsem, ki so mi pomagali in me podpirali pri doseganju ciljev, katerih sem si želel. V svoji športni karieri sem tako v KK Adria Mobil kot v reprezentanci Slovenije dosegel veliko lepih rezultatov, na kar bom imel veliko lepih spominov. Spoznal sem tudi veliko dobrih ljudi. S ponosom, dvignjeno glavo in novimi cilji v življenju, končujem svojo profesionalno kariero.”
Jan Bevc, Bostjan Murn and Aljaz Omerzel of KK Adria Mobil at Trophy ceremony after the cycling race Night Criterium - Kranj 2016, on July 30, 2016 in Kranj, Slovenia. Photo by Vid Ponikvar / SportidaDomen Novak of UAE Team Emirates, Kristjan Hocevar of Adria Mobil, Bostjan Murn of Adria Mobil during 1st Stage of 29th Tour of Slovenia 2023 cycling race between Celje and Rogaska Slatina (188,6 km), on June 14, 2023 in Slovenia. Photo by Vid Ponikvar / SportidaBostjan Murn during annual photo session of Pro Continental cycling team KK Adria Mobil before new season 2023, on February 15, 2023 in Porec, Croatia. Photo by Vid Ponikvar / Sportida
Kristijan Koren: “Vsaka pot se enkrat konča in vedel sem, da bo prišel tudi ta trenutek. Po 23 letih je napočil čas, da se poslovim od profesionalnega kolesarstva. Hvaležen sem za vse, tudi za priložnost, ki so mi jo ponudili pri KK Adria Mobil. Seveda sem ponosen na to, da sem se jim zahvalil na zame najlepši način – z naslovom državnega prvaka na cestni dirki, ki v zdajšnjih časih res veliko pomeni. Zavedam pa se, da prihajajo mladi in prav je, da jim prepustim mesto, tako da bodo imeli priložnost za dokazovanje. Seveda bom še naprej spremljal kolesarstvo, ki je bil zame prvi in edini pravi šport, ki mi je dal res veliko. KK Adria Mobil pa želim obilo uspehov tudi v prihodnjih letih.”
FOTO: SPORTIDA in Kristijan Koren

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih