fbpx
Mestnik
policija
Aktualno Kronika in policijska poročila

Kronika PP Novo mesto: 3.000 eur škode, spet?

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 236 klicev.  Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi desetih  kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Črnomlju kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari  in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja  pogrešanih oseb in nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlom

Na delovišču v Zalogu je med 20. 5. in 22. 5. nekdo vlomil v zabojnik in odtujil električne vodnike. Škode je za okoli 3.000 evrov.

Poškodovanje tuje stvari

Na območju Dobruške vasi je v noči na 22. 5. neznanec na enem izmed avtobusnih postajališč razbil steklo in poškodoval koš za odpadke.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Jesenice na Dolenjskem) izsledili in prijeli 73 tujih državljanov. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih