fbpx
Mestnik
policija, pu nm
Aktualno Kronika in policijska poročila

Kronika PP Novo mesto: že 21x letos priprli roparja, ki se je na begu tepel; ukradli psa

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 167 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in pet prometnih nesreč, v katerih  je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Roparju odvzeli prostost

Policisti PP Novo mesto so bili pred dnevi obveščeni o ropu na območju Velike Bučne vasi. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 37-letni osumljenec skozi odklenjena vrata vstopil v hišo in odtujil denar in  predmete v vrednosti okoli 3.000 evrov. Oškodovanka je moškega opazila, ga pregnala iz hiše in stekla za njim. Ko ga je pozvala, da ji izroči ukradene predmete, jo je odrinil in pobegnil. Beg sta mu poskušala preprečiti dva občana, storilec se ju je poskušal otresti, enega izmed njih je udaril. Policisti so osumljencu kaznivega dejanja roparske tatvine 11. 5. odvzeli  prostost in ga pridržali. Jutri ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. 37-letnika so letos že  21-krat obravnavali zaradi kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete.

Prijeli tatu prikolice

5. 5. smo bili obveščeni, da je s parkirnega prostora v Dolenjskih Toplicah nekdo odtujil avtomobilsko prikolico. Policisti PP Dolenjske Toplice so med preiskavo ugotovili, da je kaznivega dejanja tatvine osumljen 37-letni moški iz okolice Dolenjskih Toplic. 10. 5. okoli 20. ure so osumljenca z osebnim avtomobilom s pripeto prikolico ustavili na območju Kočevskih Poljan. Ugotovili so, da na prikolici prevaža drva, za katera ni znal pojasniti izvora in prav tako sumijo, da so ukradena. Prikolico in drva so zasegli in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin. 37-letnika bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Tatvine

Z  dvorišča stanovanjske hiše v Hudem na območju PP Novo mesto je v noči na 10. 5. nekdo odtujil psa pasme nemški ovčar.

V Brežicah je v noči na 10. 5. neznanec skozi vrata vlomil v gostinski lokal. Odtujil ni ničesar, povzročil je le premoženjsko škodo, povzročeno z vlomom.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice in PP Metlika izsledili in prijeli 72 tujih državljanov, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto. 

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih