fbpx
Mestnik
FOTO: Postaja Mir.
Aktualno Narava & zdravje Politika

Lebdenje: za regeneracijo telesa in uma

Marsikdo si ob besedi popolna sprostitev predstavlja lebdenje. Ta neznosna lahkost bivanja, ki smo jo nazadnje doživeli v maternici, je sedaj mogoča v obliki naravne terapije. Ste že slišali za »floating« terapijo, ki jo izvajajo v Postaji Mir, Center lebdenja in globoke relaksacije v centru Novega mesta? Če vas mučijo kronične bolečine, slab spanec in zategovanje v mišicah, je vredno razmisliti o takšni sprostitvi. Prav tako, če se soočate s tesnobo, se težko skoncentrirate in ste v stresu. Prednost lebdenja je tudi v povezovanju in poglabljanju odnosov, saj lahko lebdite v dvoje.

Predstavljajte si, da ste na morju in ste v položaju mrtvaka. Slišite le svoje dihanje in bitje srca. Ta popolna sprostitev je sedaj mogoča tudi na kopnem. Lebdenje je terapija, ki predstavlja izredno močno orodje pri regeneraciji telesa in uma. Izvaja se v 32 cm medija, ki vsebuje 850 kg naravnega magnezijevega sulfata (EPSOM). Tekočina in zrak sta prilagojena naši koži s temperaturo 35,5 °C.  Zaradi močne koncentracije magnezijevega sulfata in njegove gostote je telo v položaju, ki sprošča in odpira nove dimenzije.

In zakaj je lebdenje dobro?

Izgubimo občutek gravitacije, sprostimo sklepe, pospeši se pretok telesnih tekočin. Ne gre pa zanemariti tudi to, da si človek vzame eno uro zase, za svoje telo in um. Prostor predstavlja idealne pogoje za umik vase, za popoln »zen«.

V Postaji Mir povedo, so razvili vam prilagojeno izkušnjo, da so učinki optimalni. Za lažjo sprostitev je na voljo uporaba ambientalne glasbe in svetlobe.

»Lebdenje ali angleško »floating« postaja izredno razširjeno po celem svetu in predstavlja odmik in umiritev od vseh senzoričnih motenj, ki so čedalje bolj prisotne v vsakodnevnem življenju posameznika v razvitem svetu. Še posebej se lebdenje priporoča poslovnežem, študentom, športnikom (vrhunskim in rekreativcem) kot preventiva za uravnoteženost, sprostitev in hitro regeneracijo po naporih. Lebdenje je zelo osebna izkušnja. Lebdenje je po izkušnjah številnih uporabnikov po svetu, najmočnejša metoda za blaženje posledic stresa, izgorelosti, anksioznosti, depresije in detoksikacijo telesa. Izvaja se priporočljivo v popolni temi in tišini (do te stopne lahko pridemo že po treh seansah). Vedno več vrhunskih športnikov po svetu jo uporabljajo za regeneracije in relaksacijo mišic, ter mentalno vadbo oz. vizualizacijo svojih ciljev,« pojasnijo v Postaji mir.  

Poleg lebdenja ekipa na Posta Mir izvaja tudi dihalne vadbe in gibalno rehabilitacijo. Dihanje je izrednega pomena v procesu uravnavanja stresa! Med samim lebdenjem narekuje globino sprostitve in omogoča prijeten izkoristek terapije lebdenja. Dihalne vaje so uporabne tudi za uravnavanje vsakodnevnih življenjskih izzivov.

Že po eni terapiji zagotavljajo boljši občutek, se pa učinki nadgrajujejo z vsaki nadaljnjim lebdenjem. »Več kot lebdite, lepše vam je,« zaključi ekipa, ki vas bo strokovno vodila skozi celoten postopek terapije.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih