fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Društva Novice

»LEON ŠTUKELJ VZOR IN NAVDIH«

V letošnjem letu se je ves svet znašel v izredni situaciji zaradi epidemije COVID-19.V luči izrednih razmer in ob dejstvu, da je športna dejavnost močno omejena, smo se odločili pozvati vse medijske hiše, naj bodo njihove prve dnevne novice poziv vsem državljanom, vseh generacij: »Bodite aktivni, prehranjujte se zdravo in preživite svoj prosti čas v naravi na svežem zraku!« Slovenija je dežela čudovitih naravnih danosti, ki kar kličejo h gibanju. Vse se začne z vzgojo. Tako kot se naučimo branja in pisanja, je ukvarjanje s športom ključ do zdravega in kakovostnega življenja. S športom se naučimo premagovati stres in krepiti svoj imunski sistem. #BeActiveBeImmune

Letos smo se skupaj s Slovensko zvezo tajskega boksa odločili na nekoliko drugačen način obuditi spomin na našega častnega občana in olimpionika Leona Štuklja, ki je nedvomno ena najpomembnejših osebnosti v slovenski športni zgodovini. »Legendarni Leon Štukelj nam je vzor, navdih in simbol vitalnosti. Vzor nekdanjim, sedanjim in bodočim rodovom. Leon Štukelj je v svoji karieri je posegel po šestih olimpijskih odličjih (3x zlato, 1x srebro in 2x bron), poleg številnih medalj z ostalih tekmovanj.

Na pobudo našega strokovnega osebja in ambasadorja športa so naši najmlaši člani skupaj z mentorjem projekta »ZMOREM, ŽELIM IN SE ZABAVAM« izdelali cvetni aranžma »OLIMPIJSKI KROGI« in ga položili k spomeniku Leona Štuklja. Na ustvarjalni delavnici so se Neža, Lucija, Miha in Jakob pogovarjali o pozitivnih učinkih športa, olimpizmu in olimpijskih načelih, zdravi prehrani ter gibanju na svežem zraku.

Projekt je delno sofinancirala Fundacija za šport.

Posebna zahvala direktorjema za družbeno odgovorni pristop: Gozdnemu gospodarstvo Novo mesto d.d., Vrtnarski center GG, za cvetje in Gazvoda, trgovina in mešalnica barv, d.o.o., za spreje, ki so pričarali barve olimpijskih krogov.

Slovenska zveza tajskega boksa
in Scorpion gym

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih