fbpx
Mestnik
(Foto: FB Novomeška tržnica)
Aktualno Dogodki Narava & zdravje Novice Občina

Letošnja sezona Novomeške tržnice končana

Novomeška tržnica se je odprla leta 2016, a je kmalu zaprla svoja vrata. Letos je ponovno zaživela ob podpori Zavoda Situla in MO Novo mesto. Zaradi letošnje situacije s koronavirusom je Novomeška tržnica bila ena redkih dogajanj na Glavnem trgu v Novem mestu.

Sredi maja so oživeli Novomeško tržnico ob sobotah na Glavnem trgu, kjer je bila na voljo sezonska zelenjava, ekološka moka ter ostali ekološki izdelki, med, rokodelski izdelki, domače pijače. Zanimanje s strani ponudnikov se je vsako tržnico povečevalo, prav tako so se vračali “stari” ponudniki. Meščani so tržnico lepo sprejeli, ob sobotah dopoldne je trg zaživel, ne glede na trenutne razmere s koronavirusom. Žal pa zaradi omejitev letos niso smeli izvajati spremljevalnega programa, ki bi popestrilo dogajanje na tržnici. Kot so povedali organizatorji tržnice v prihodnosti upajo, da se bodo bolj povezali s Centrom biotehnike in turizma Novo mesto.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih