fbpx
Mestnik
Aktualno

Macedoni z močno podporo ponovno izvoljen

V občinah se je zaključila še ena volilna nedelja v nizu mnogih. Novomeščani so se lokalnih volitev udeležili v 43,79 % in v prvem krogu izbrali župana. Znani so delni rezultati.

V Mestni občini Novo mesto dvoma ni, dosedanjemu županu so občani izrazili močno podporo. Po 99,97 % preštetih glasovnicah uživa podporo 74,50 % volivcev oziroma 9.429 glasov.

Srečko Vovko, ki je kandidiral s podporo stranke SD je prejel 3.227  glasov oziroma 25,50 % podpore. Rezultate bomo dopolnjevali sproti.

Za kandidatoma mirna kampanja

Z novim mandatom lahko Macedoni zdaj nadaljuje po začrtani poti. “Mislim, da smo delo zastavili ambiciozno. Veliko je sprememb. To ni lahka pot, a mislim, da si Novo mesto to zasluži”, je dejal ob današnjem prihodu v volilni štab.

Volilno kampanjo je ocenil kot relativno mirno, kar pripisuje temu, da je potekala v senci predsedniških volitev in referendumske kampanje. “Mogoče je škoda, da ni bilo več tem, več vsebine, vseeno pa verjamem, da so se volivci znali odločiti,” je še dejal.

Lista Gregorja Macedonija je imela do zdaj v mestnem svetu 10 svetnikov, SDS, Zveza za Dolenjsko in Konkretno po tri, Solidarnost in DeSUS po dva, po enega SLS, NSi, SD, Dobra država in SNS. V mestnem svetu sta bila še po en samostojni svetnik in romski svetnik. V mestnem svetu ni bilo klasične koalicije, pač pa je Lista Gregorja Macedonija z večino strank in list podpisala dogovor o sodelovanju, s čimer si je župan v 30-članskem občinskem svetu zagotovil večino glasov.

ML./STA.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih