fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Šport

Marko Kump je novi športni direktor Adrie Mobil

Eden najboljših kolesarjev v zgodovini KK Adria Mobil, Marko Kump, je s koncem sezone 2020 kolo obesil na klin in potegnil črto pod tekmovalno kariero. Nadaljeval bo v vlogi športnega direktorja.

Marko Kump je v karieri tekmovalnega kolesarja dosegel izjemne uspehe in nosil dres največjih svetovnih ekip ter tudi slovenske reprezentance, največji pečat pa je pustil v dresu Adrie Mobil. Njegova profesionalna kariera je trajala kar 14 sezon, začel jo je v dresu novomeškega kluba in jo v KK Adria Mobil tudi končal. 

Po uspešnih prvih sezonah, leta 2009 je dobil eno od svojih dveh etap na dirki po Sloveniji, se je v letu 2010 prvič podal v tujino k Geoxu, a se naslednje leto vrnil domov, saj je ekipa zašla v finančne težave. V sezoni 2013 je sledila selitev k Tinkoffu, kjer je ostal dve sezoni, se vmes za leto dni vrnil v Novo mesto, nato pa spisal še zadnje poglavje v tujini v dresih Lampreja, UAE Emirates in nazadnje še CCC Sprandi Polkowice.

Marko Kump je v karieri zbral 17 profesionalnih zmag na dirkah pod okriljem Mednarodne kolesarske zveze (UCI), skupno pa je kar 42-krat stopil na najvišjo stopničko. Najbolj uspešen je bil okrog jezera Qinghai, kjer je nabral izjemnih 7 etapnih zmag, v spominu pa bosta ostali tudi Kumpovi etapni zmagi na dirki po Sloveniji v letih 2009 in 2015.

»V karieri vsakega športnika pride čas, ko se je potrebno odločiti za naslednji korak. Kolesarstvo je del mojega življenja, odkar pomnim, okusil sem vse kategorije tega športa. Bil sem v največjih ekipah sveta in videl, kakšen je bil moj domet. Bilo je veliko težkih trenutkov, a mi bodo v spominu ostali le tisti najlepši, večino pa sem doživel v dresu domačega kluba,« je ob koncu tekmovalne kariere povedal 32-letni Kump.

»Svojo tekmovalno kariero zaključujem, kot sem jo začel – v dresu Adrie Mobila. Izjemno hvaležen sem tako kolesarjem, kot osebju, ki so mi na moji športni poti stali ob strani in brez katerih bi bilo teh lepih spominov bistveno manj,« zaključuje »dolenjska puščica«. 

Tudi v prihodnje bo del Adrie Mobil, Marko Kump bo v naslednji sezoni sedel v klubski avtomobil v vlogi športnega direktorja: »S polno mero zagona in motivacije prevzemam novo vlogo, delo športnega direktorja. Verjamem, da lahko s svojimi izkušnjami, ki sem jih nabral v minulih dvajsetih letih, pomagam fantom na njihovi športni poti. Priprave na novo sezono so že v polnem zamahu, skupaj pa bomo še močnejši.«

KK Adria Mobil

Foto: Sportida

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih