fbpx
Mestnik
Aktualno Kultura Novice Zanimivosti & Zabava

Marko Škugor, Dalmatinec, ki se pri nas počuti kot doma

V poletnih mesecih poleg morja prija tudi dalmatinska glasba. Ta nas popelje v brezskrbne dni, tudi, ko smo že doma. Ljubitelji teh melodij zagotovo veste, kdo je Marko Škugor. V Šibeniku rojeni pevec niza številne nagrade in uspehe. V prijetnem klepetu pa nam je nanizal nekaj zanimivih dejstev o sebi.

Dalmatinska vilo, Oče duša vanka tila, Srce južnjačko, Čovik s mora, jih poznate, kajne?

Marko Škugor je ljubljenec slovenskega občinstva in zase pravi, da je glede na število nastopov v Sloveniji, vsaj tretjino, če ne polovico Slovenec. “Na te kraje me vežejo čudoviti koncerti, prečudovita publika, ki ti da navdiha in energije.”

Slovenska publika ga je vzela za svojega. FOTO: Osebni arhiv.

Energijo bo letos nabiral predvsem na odru, časa za dopust bo bolj malo, pove Dalmatinec. “Po dveh letih koronskega premora, je to to, kar smo čakali. Dovolj je bilo počivanja,” dodaja v smehu.

Ko ga vprašam, zakaj meni, da imamo Slovenci tako radi dalmatinski melos, odgovor vidi v pristnosti, iskrenosti in čustvih, ki so očitna v pesmih. In tako potegneva vzporednico med Dalmatinci in Slovenci. ” Vsi imamo radi dalmatinsko glasbo in vino,” pove simpatičen sogovornik.

Kadar je Dalmatinec v Sloveniji, se počuti odlično, uživa v naravi in še bolj v ljudeh, ki so pevca vzeli za svojega. Zagotovo se bo dobro počutil tudi v Novem mestu, kjer nastopa konec avgusta. Publika se bo zagotovo.

Rodil se je 25. 10. 1989 v Šibeniku. Pevsko pot je začel pri klapi Maslina in Kampanel. Širši množici se je predstavil leta 2013, ko je na Evrosongu nastopil kot solist in prvi tenor »Klape s mora« s pesmijo Mižerija.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih