fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila

Med vožnjo mu je gorela guma

Poškodovan voznik

Sevniški policisti so bili okoli 8.30 obveščeni o prometni nesreči na cesti med Planino in Sevnico. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 26-letna voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi nepravilnega prehitevanja trčila v avtomobil 65-letnetnega voznika, ki je vozil pred njo in je pravilno zavijal levo. Lažje poškodovanega voznika so oskrbeli v brežiški bolnišnici. Povzročiteljici nesreče bodo policisti izdali plačilninalog.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

O prometni nesreči v bližini Dola pri Trebnjem smo bili obveščeni okoli 9.30. Trebanjski policisti so ugotovili, da je 27-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nadvozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Lažje poškodovanega povzročitelja so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili,da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,60 miligramov alkohola. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Ni upošteval znakov policistov

Okoli 18. ure nas je občan obvestil o nezanesljivi vožnji voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes, ki je peljal iz smeri Novega mesta proti Trebnjem in ogrožal druge udeležence v prometu. Policisti so se takoj odzvali, voznika izsledili in ga ustavljali s pomočjo svetlobnih in zvočnih signalov. Znakov policistov kršitelj ni upošteval, nadaljeval je z vijuganjem po vozišču in zapeljal v Prapreče, kjer je avtomobil ustavil.70-letnemu kršitelju so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Opravljanje preizkusa je odklonil, prav tako ni sodeloval v postopku. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola vozil s praznimi pnevmatikami

Prav tako okoli 18. ure smo bili obveščeni o vozniki osebnega avtomobila,ki naj bi nevarno vozil po Šmarješki cesti, gorela naj bi mu guma vozila.Policisti so voznika izsledili in ustavili. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Ugotovili so, da je najverjetneje že dalj časa vozil s praznimi pnevmatiki, zato se je izpod koles kadilo. Med postopkom je 68-letni kršitelj žalil policiste in ni upošteval njihovih opozoril in ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov in javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih