fbpx
Mestnik
Aktualno Šport

Mednarodna liga tajskega boksa v Črnomlju

Prejšnji konec tedna se je v Črnomlju odvila Mednarodna liga tajskega boksa, v organizaciji GLADIATOR GYM-a iz Črnomlja, v sodelovanju z klubi Slovenske zveze tajskega boksa. Nastopili so tekmovalci iz Hrvaške, Srbije, Češke in Slovenije. Barve SCORPION GYM-a so zastopali: Nej Stojanović, Lily Fideršek, Nejc Stojanović, Bojana Šebenik in Sašo Vorkapić.

V prvi uvodni borbi revijalnega pomena je nastopil naš najmlajši tekmovalec, komaj 9 letni Nej Stojanović, ki je pomeril znanje in tehnike z Andrejem Galovićem iz Ronin Carnage Global team Srbija. V duhu fair playa je sodnik oba razglasil za zmagovalca.

V prvi uradni borbi je nastopila Lily Fideršek, nasproti v modrem kotu ji je stala predstavnica Srbije Adžić Anđela iz Blic gyma. Po treh rundah dvoboja je zmaga pripadla Lily. V finalnem dvoboju pa je Lily dominirala v vseh segmentih borbe in suvereno slavila z 3:0.

Nejcu Stojanoviću se tokrat ni izšlo in je po finalni borbi osvojil 2.mesto.

Bojana Šebenik in Sašo Vorkapić sta opravila uradno tehtanje a nasprotnikov žal tokrat nista imela. Vendar ju že ta v vikend čaka veliko Mednarodno tekmovanje v Avstrijskem Bregenzu, kamor odhaja tudi Lily Fideršek.

Za najboljšo borko v ženski konkurenci je bila razglašena Lily Fideršek iz Scorpion gyma Novo mesto. Za najboljšega borca v moški konkurenci pa je pokal pripadel Žanu Ilcu iz Gladiator gyma Črnomelj.

V imenu Scorpion gyma in Slovenske zveze tajskega boksa, bi se radi zahvalili:

Organizatorju Gladiator gymu iz Črnomelja pod vodstvom trenerja in selektorja mladinske reprezentance Petrita Izairija, ki je prevzel izredno veliko breme organizacije mednarodnega športnega dogodka.

Predstavniki klubov in štirih nacionalnih zvez tajskega boksa so se na pobudo predsednika lige Iztoka Vorkapića dogovorili o razširitvi sodelovanja in krepitvi prisotnosti te tradicionalne borilne veščine in športa, ki ga priznava Mednarodni Olimpijski komite.

V letošnjem letu jih čaka še nekaj Mednarodnih tekem med katerimi tudi Evropsko prvenstvo v Turčiji, ki se bo odvilo v Antalyi med 7. in 14. decembrom.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih