fbpx
Mestnik
FOTO: Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto.
Aktualno Narava & zdravje Novice Zanimivosti & Zabava

 Mednarodno leto ribištva in ribogojstva: kako ste povezani z vodo?

Se spomnite kopalne kape, ki si jo je vaša mama zvesto nadela v toplicah? Kje je bilo najbližje rečno kopališče? Ali pa delujočih mlinov, žag in črpalnic? Si umijete lica v izviru večne mladosti ali zdravilnih moči? Živite blizu hidroelektrarne? Ste kdaj drsali po zaledeneli strugi ali mrzlega decembra prali čreva v bližnjem potoku? Čolnarili ali se udeležili tekmovanja v muharjenju?

Knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja ob mednarodnem letu ribištva in ribogojstva svojo akcijo zbiranja domoznanskega gradiva Zbiramo spomine posvečajo življenju ob vodi. Če je bila voda nekoč zelo viden del človekovega vsakdana, se je s tehnološkim razvojem in dviganjem sanitarnih kriterijev skrila v podzemne cevi vodovodnih in kanalizacijskih omrežij, postala je regulirana tako fizično kot upravno ter se oddaljila od družabnega in socialnega življenja.

Knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja ob mednarodnem letu ribištva in ribogojstva svojo akcijo zbiranja domoznanskega gradiva Zbiramo spomine posvečajo življenju ob vodi. FOTO: Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto.


Vabijo k soustvarjanju

Vabijo vas, da z njimi delite fotografije, dokumente, predmete ali spomine na življenje ob vodi, od pomolov, jezov in mostov, v mestu ali na vasi, do gospodarskih objektov in dejavnosti, kot so zdravilišča, napajališča, perišča, kopališča, sejmišča. Obiščite jih med 19. aprilom in 19. oktobrom, so zapisali v sporočilu za javnost.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih