fbpx
Mestnik
Aktualno Novice Občina

Medobčinsko redarstvo SOUOD je sodelovalo tudi v drugem delu akcije Hitrost

V akciji organizatorja Agencije za varnost v cestnem prometu, ki je potekala od 1. do 14. junija, so bile na območju občin Mestne občine Novo mesto, Občine Straža, Občine Trebnje in Občine Mokronog-Trebelno, opravljene štiri meritve hitrosti. Ugotovljenih je bilo 57 kršitev prekoračene hitrosti. Najvišja povprečna hitrosti prekrškov osebnih vozil je bila ugotovljena v Občini Mokronog-Trebelno, v naselju Bruna vas, in sicer je znašala 72 km/h.

Skupaj z Medobčinskim redarstvom Skupne občinske uprave občin Dolenjske pozivamo vse voznike k upoštevanju cestno prometnih pravil in s tem k skupnemu prispevku za večjo varnost v cestnem prometu.

Danes pa se začenja že nacionalna preventivna akcija za večjo varnost motoristov, ki bo potekala vse do 12. julija. Slovenska policija bo v času akcije izvajala poostren nadzor na relacijah, ki so pri motoristih že tradicionalno bolj priljubljene, a predstavljajo nevarnost. Z Javno agencijo Republike Slovenije za varnost prometa tako tudi motoriste in mopediste pozivamo k odgovorni in preudarni vožnji, ter samozaščitnemu vedenju v prometu.

Občina Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih