fbpx
Mestnik
FOTO: MRK Krka.
Aktualno Novice Rokomet Šport

Mladi rokometaši Krke znova uspešni na mednarodnem parketu

Z včerajšnjimi finalnimi obračuni se je na Dunaju sklenil tridnevni mednarodni rokometni turnir “Schmeltz 2022”. Po dveh letih premora zaradi koronskih razmer je organizator letos znova povabil najboljše rokometne ekipe mlajših kategorij iz Nemčije, Avstrije, Italije ter BiH. Slovenske barve je že tradicionalno zastopala ekipa mlajših in starejših dečkov, ki so bili razdeljeni v štiri ekipe- MD KRKA 1, MD KRKA 2, SD KRKA 1 ter SD KRKA 2.

Ekipa starejših dečkov (letniki 2008) je prikazala odlične igre in v močni konkurenci ekip prišla do finala, kjer je z rezultatom 22:14 ugnala avstrijsko ekipo Handballclub Mödling, ter osvojila 1. mesto.

Sicer je vsaka od ekip na tem turnirju odigrala po šest tekem, ter si tako v pripravljalnem obdobju na novo rokometno sezono pridobila ogromno znanja in izkušenj pred začetkom domačega prvenstva.

Končni vrstni red:

Ekipa SD- KRKA 1 – 1.mesto

EKIPA SD- KRKA 2- 3.mesto

Ekipa MD-KRKA 1- 6. mesto

Ekipa MD –KRKA 2- 12. mesto

“Turnir na Dunaju nam je bil zelo všeč, saj smo igrali proti leto starejšim igralcem. S tem smo dobili tudi več izkušenj. Na tem turnirju smo osvojili 3. Mesto,  z rezultatom pa smo zadovoljni vsi”, je uspeh in izkušnjo opisal Nik Pust, kapetan ekipe SD KRKA 2.

Veselje nad uspehom in osvojitvijo turnirja v svoji kategoriji ni skrival niti Erazem Kovač, kapetan ekipe SD KRKA 1. “ Z rezultatom smo kot ekipa več kot zadovoljni. Tekme smo igrali na zunanjih igriščih, vsaka je trajala po 20 minut. Spali smo v eni od dunajskih gimnazij, kar je bila ena lepa izkušnja”, je tridnevno dogajanje še opisal Kovač.

Rokometaši so nekaj prostih ur med tekmami izkoristili še za ogled bližnjih znamenitosti Dunaja, med drugim so obiskali znameniti živalski vrt Schönbrunn.

Mladi rokometaši, ki so jih na letošnjem turnirju spremljali trenerji Iztok Adamčič, Samo Jug, Dejan Vujić in Kristjan Windischer, se domov vračajo z lepimi spomini, predvsem pa z ogromno rokometnega znanja, ki ga bodo s pridom unovčil v novi rokometni sezoni, sporočajo iz kluba.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih