fbpx
Mestnik
Kadeti so osvojili 3. mesto
Aktualno Rokomet Šport

Mladi rokometaši Krke znova uspešni na turnirju v Ivančni Gorici

V organizaciji Rokometnega kluba SVIŠ iz Ivančne Gorice se je včeraj sklenil jubilejni, 10. Rokometni turnir Ivančna Gorica 2021.Tradicionalno se omenjenega turnirja že od samega začetka udeležuje tudi MRK KRKA, sicer pa je tokrat v Ivančni Gorici skupno nastopilo kar osemindvajset ekip iz vse Slovenije v kategoriji mlajših in starejših dečkov ter kadetov. Moški rokometni klub KRKA se je turnirja udeležil s štirimi ekipami; kategorija mlajših dečkov ( letnik 2009 in mlajši), dve ekipi starejših dečkov in sicer Krka 1 ( letnik 2007) in Krka 2 ( letnik 2008) ter ekipa kadetov (letnik 2005 in 2006). Ekipi kadetov in mlajših dečkov sta na turnirju odigrali po štiri tekme, starejši dečki pa vsaka po pet kakovostnih tekem v močni konkurenci. Po mnenju trenerjev so fantje prikazali zavidljivo rokometno znanje, saj so mlajši dečki in prva ekipa starejših dečkov ( Krka 1) osvojili prvo mesto, druga ekipa starejših dečkov (Krka 2) je turnir sklenila kot sedma, kadeti pa so turnir zaključili na odličnem 3.mestu.

Namen tovrstnih turnirjev je sicer tudi odlična priložnost za dvig forme tik pred začetkom prvenstva, fantje pa so se v teh treh dneh še bolj povezali v želji, da jih bo tak timski duh krasil tudi tekom prihajajoče sezone.

Izjave rokometašev:

Nik Pust, igralec mlajših dečkov: “Po mesecu skupnih priprav smo se s fanti mlajših dečkov pod vodstvom trenerja Timona Orliča udeležili turnirja v Ivančni Gorici. Odigrali smo štiri tekme, se borili in dosegli odličen retultat. Upam, da bomo v letošnji sezoni odigrali čim več tekem in skupaj dosegli še več izjemnih retultatov. Hvala tudi vsem navijačem in staršem, ki so nas spodbujali iz tribun”.

Tjaž Butala, igralec starejših dečkov: “Končno smo imeli rokometni turnir, na vseh tekmah smo pristopili maksimalno zavzeto, delali smo na tem, da pridemo v finale. Igra celotne ekipe je bila izvrstna, temu primeren je bil tudi končni rezultat. Upam, da bo še veliko takih turnirjev”.

Jakob Ščuka, igralec kadetov.” Turnir smo uspešno zaključili in mislim, da smo odigrali vse tekme dobro, glede na to, da v tem obdobju treningov še nismo veliko delali z žogami. Moramo pa še veliko postoriti na kondicijskem in tehničnem nivoju. Ta turnir nam je zelo prav prišel za dobro pripravo na sezono”.

Turnir v Ivančni Gorici je bil sicer v skladu z navodili in priporočili NIJZ organiziran na zelo kakovostnem nivoju, poudariti je potrebno še, da zdravstvena služba ni imela nobenega dela s poškodbami.

MRK Krka

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih