fbpx
Mestnik
Aktualno Namizni tenis Šport

Mladinka Kim Kastelic med osmerico najboljših

V soboto in nedeljo je v odlični organizaciji domačega kluba na Rakeku potekalo državno prvenstvo za člane in članice posamezno in dvojice v namiznem tenisu. Krkine barve so zastopali člani Peter Hribar, Aljaž Šmaljcelj, Denis Pintar in mladinca Kim Kastelic ter Janez Jedlovčnik. Žal se Darko Jorgić zaradi klubskih obveznosti ni udeležil tekmovanja.

Lanskoletni naslov v posamični konkurenci je prišel branit krkaš Hribar, ki pa ga je s 4 : 1 presenetljivo  že v 2. krogu odpravil Mihael Kocjančič (Kajuh-Slovan). Med člani so nastopili še Šmaljcelj, Pintar in mladinec Jedlovčnik. Vsi so z dokaj dobro igro pristali med 32 najboljših. Cilja, uvrstiti se med 16 najboljših, jim tako ni uspelo doseči. Zato pa je dobro formo in zagretost pokazal mladinec Jedlovčnik, ki se je prvič udeležil državnega prvenstva za člane in se nepričakovano uvrstil v finalni del, kar je za mladega krkaša zelo spodbudno.

V igri dvojic sta Šmaljcelj in Pintar odigrala eno boljših tekem letos in malo je manjkalo za uvrstitev med najboljših 8, razočarana pa sta bila tudi Hribar in nekdanji član NTK Krke Cvetko, ki sta srečanje izgubila v četrtfinalu.

Še najbolj zadovoljna pa se je z letošnjega prvenstva domov vrnila mladinka Kim Kastelic, ki je dokazala, da se vsakodnevni treningi, trud in vztrajnost obrestujejo. Uvrstila se je med 8 najboljših članic v državi.

M. J.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih