fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Kultura Novice

Moja knjižnica povezuje – obeležujemo teden knjižnic

Knjižnice po vsej Sloveniji vabijo uporabnike k svojim storitvam. Novomeška Knjižnica Mirana Jarca ob dnevu slovenskih splošnih knjižnic, ki ga obeležujemo v petek, 20. novembra, podarja brezplačni prvi vpis v vse svoje enote.

Novo mesto, 19. november 2020 – Dneve od 16. do 20. novembra zaznamuje teden splošnih knjižnic, v katerem knjižnice po vsej Sloveniji seznanjajo državljane, kako so se prilagodile novim razmeram in katere knjižnične storitve so kljub oviram, ki jih ustvarja epidemija, še vedno dostopne. Teden splošnih knjižnic se bo zaključil v petek, 20. novembra 2020, z dnevom slovenskih splošnih knjižnic, ko bodo objavljene in podeljene nagrade Združenja splošnih knjižnic za najbolj inovativne projekte.

Slovenske splošne knjižnice tudi v tem času ponujajo svojim uporabnikom spletne storitve preko različnih digitalnih platform, kot so video vsebine, izobraževanja in predavanja po spletu, povezovanj z drugimi organizacijami v lokalnih skupnostih z namenom obogatitve digitalnih vsebin za uporabnike, izposojo e-knjig in mnogo drugih digitalnih aktivnosti, ki so jih knjižnice ustvarile in izvedle v času epidemije. Seveda pa knjižnice še vedno izposojajo tudi fizične knjige, ki so kljub bogati digitalni ponudbi visoko na lestvici zaželenih knjižničnih storitev. Ravno zato se knjižničarji tudi v času epidemije trudijo za čim večjo dostopnost tega gradiva, ob varni izposoji v knjižnici tudi s pošiljanjem po pošti ali pa ga uporabnikom dostavljajo na kak drug način.

Praznovanju tedna knjižnic se pridružuje tudi Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, ki v petek, 20. novembra, podarja brezplačni prvi vpis v vse svoje enote, kar poleg ostalih storitev omogoča tudi izposojo e-knjig, prebiranje spletnih časopisov z vsega sveta ter uporabo različnih e-virov, ki jih njihova knjižnica ponuja. Ob tem priporočajo predvsem vpis v knjižnico preko spleta, hkrati pa vabijo tudi k ogledu njihovih virtualnih dogodkov ter uporabi drugih spletnih storitev. Več o storitvah novomeške knjižnice v času epidemije najdete na njihovi spletni strani.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih