fbpx
Mestnik
Aktualno

Na cestah poostren nadzor policije

V okviru Evropskega tedna mobilnosti, ki v ospredje postavlja odločitev za varčne poti in racionalnejše načine potovanj, in dnevov prometne varnosti danes obeležujemo dan brez smrtnih žrtev na evropskih cestah. Na celotnem slovenskem avtocestnem omrežju bo potekal poostren nadzor policije, so sporočili iz Agencije za varnost prometa.

Letošnji slogan ZeroMeansLife je namenjen pozivom javnosti, naj se aktivno vključi v izobraževalne in preventivne dejavnosti, saj lahko že z majhnimi spremembami in dobrim zgledom prispevamo k izboljšanju varnosti cestnega prometa. Evropska mreža prometnih policij Roadpol, ki organizira akcijo, je namreč prepričana, da je izboljšanje prometne varnosti na evropskih cestah izvedljivo.

Pozivi k izbiri ene od oblik aktivne mobilnosti so v tem mesecu še bolj glasni, saj so se na ceste vrnili šolarji, ki so v prometu najpogosteje udeleženi kot pešci, kolesarji ali uporabniki (e-)skirojev. Odgovornost voznikov pa je, da so aktivne poti za najranljivejše udeležence tudi varne, zato Agencija za varnost prometa poziva k varni trajnostni mobilnosti in strpnosti vseh udeležencev.

Agencija bo danes po vsej Sloveniji sodelovala na številnih dogodkih, s katerimi bo ozaveščala o večji prometni varnosti.

Dan brez avtomobila oz. zadnji dan tedna mobilnosti, 22. septembra, bo agencija obeležila z izidom druge v seriji znamk Varnost v prometu. S sloganom Bodi viden, bodi previden! skupaj s Pošto Slovenije, ki bo izdala znamko, agencija ozavešča o vidnosti in varnosti pešcev v prometu, so še navedli.

STA.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih