fbpx
Mestnik
Foto: RTVSLO.SI
Aktualno Dogodki Kultura Novice

Na kulturni praznik Dolenjski muzej odlično obiskan

Dolenjski muzej je bil na kulturni praznik odlično obiskan nam je povedala direktorica Jasna Dokl Osolnik. Razdelili so kar 618 vstopnic, po zbirkah pa je bilo preko 1.400 ogledov. “Kakšen obisk je bilo pričakovati, je bilo zelo nepredvidljivo. Posebej veseli, da nas je obiskala popolnoma nova struktura publike, preko 90 % je bilo mladih družin z otroki. Redne publike, ki sicer redno hodi na naše dogodke pa skoraj nič,” pove Jasna. Tako v muzeju upajo, da se bodo ljudje vrnili v čim večjem število, saj pripravljajo nove razstave.

Upajo, da se vrnejo tudi šolarji

Predvsem upajo, da se bodo vrnili tudi šolarji, ki predstavljajo največji del publike. Žal so morali zaradi zaprtja muzeja tako v spomladanskih mesecih kot jeseni, odpovedati veliko skupin, ki so skupaj štele preko 3000 otrok. V ta namen so razstave, vezani na Novomeško pomlad, podaljšali do 18. aprila, da bi jim omogočili ogled. Kot nam je povedala direktorica se jim zaprtje v letu 2020 zelo pozna v številu obiskovalcev in v prihodku, saj so dosegli so tretjino pričakovane realizacije.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih