fbpx
Mestnik
Policija.
FOTO: Policija.si
Aktualno Kronika in policijska poročila

Na parkirnem prostoru v Novem mestu poskušal vlomiti v osebni avtomobil

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 65 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 200 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Med 5. 2. in 13. 2. je v Mokronogu nekdo vlomil v garažo stanovanjske hiše in odtujil električni vrtalnik.

Na delovišču na Mirni je v noči na 13. 2. neznanec vlomil v zabojnik in odtujil potopno črpalko za vodo.

V Malih Poljanah na območju PP Šentjernej je med 9. 2. in 13. 2. nekdo skozi okno vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil motorno žago. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.500 evrov škode.

Na parkirnem prostoru v Novem mestu je okoli 19.30 nekdo poskušal vlomiti v osebni avtomobil. V notranjost mu ni uspelo priti, z vlomom pa je povzročil za okoli 300 evrov škode.

V kraju Križe na območju PP Novo mesto je 13. 2. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil mobilni telefon in denar.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Loče) izsledili in prijeli 19 državljanov Afganistana, sedem državljanov Sirije, dva državljana Kitajske, državljana Bangladeša, državljana Pakistana in državljana Indije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih