fbpx
Mestnik
Aktualno Novice

Na počitnice učenci in dijaki z vzhoda Slovenije

Za okoli 122.000 učencev in dijakov z vzhoda Slovenije se danes začenjajo težko pričakovane zimske počitnice. Medtem pa bodo v šolske klopi spet sedli njihovi vrstniki iz osrednjega in zahodnega dela države. Organizatorji so v času počitnic pripravili pester nabor brezplačnih dejavnosti in programov, vključno z obilico športnih dogodkov.

Minuli teden so počitnice uživali šolarji iz gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske regije ter Kočevja. Na počitnice se zdaj odpravlja še druga polovica šolarjev oziroma 85.399 učencev in 36.561 dijakov iz jugovzhodne Slovenije, koroške, podravske, pomurske, savinjske in posavske regije.

Številne možnosti za aktivne in zdrave počitnice mladim ponujajo v športno-rekreacijskih objektih celjske občine, kjer bodo lahko izbirali med petimi različnimi športi. Lahko bodo drsali, kegljali, igrali namizni tenis in badminton ter se preizkusili v športnem plezanju.

Ker med počitnicami še bolj kot sicer oživijo smučišča, policija opozarja na previdnost.

Šolarji bodo v šolske klopi znova sedli v ponedeljek, 4. marca. Naslednje počitnice jih čakajo v maju.

STA.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih