fbpx
Mestnik
Policija.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Na prehodu za pešce trčil v 77-letno peško

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 67 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 204 klice. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Z dvorišča stanovanjskega bloka v naselju Nad mlini v Novem mestu je med 4. 12. in 6. 12. nekdo odtujil moped znamke Lintex rdeče barve, registrskih oznak NM 1A-B9 in moped znamke Longjia zeleno črne barve, registrskih oznak NM 1E-U4.

Med 3. 12. in 6. 12. je v Bukošku na območju PP Brežice neznanec z dvorišča stanovanjske hiše odtujil avtomobilsko prikolico znamke TPV registrskih oznak KK RV-884.

V kraju Rihpovec na območju PP Trebnje je med 3. 12. in 6. 12. nekdo vlomil v lesen pomožni objekt in odtujil akumulatorsko krožno žago in dva reflektorja.

PROMETNA VARNOST

Na prehodu za pešce trčil v peškoNekaj po 17. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na Kandijski cesti v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 78-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v 77-letno peško, ki je pravilno prečkala cesto. Lažje poškodovano peško so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli tihotapca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

V noči na 7. 12. so policisti pri Drašičih kontrolirali voznika osebnega avtomobila Peugeot 3008 italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 28-letni državljan Ukrajine prevaža štiri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Ukrajine so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova,  Brežice, Čatež ob Savi, Obrežje) izsledili in prijeli 33 državljanov Sirije, 27 državljanov Maroka, 11 državljanov Rusije, štiri državljane Bangladeša, štiri državljane Pakistana, državljana Turčije, državljana Afganistana in državljana Nepala. Na območju PP Krško (Krško) so prijeli dva državljana Maroka in na območju PP Metlika (Vinica) državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

 

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih