fbpx
Mestnik
Aktualno Izlet Narava & zdravje Šport

Na smučišču Gače čakajo sneg

Na edinem belokranjsko-dolenjskem smučišču Gače v Občini Semič se bodo epidemičnim pogojem že prilagodili, svoje naj naredi le vreme.

Ob ugodnih razmerah bi s smučarsko sezono lahko začeli takoj, drugače bodo sezono zagnali nekaj dni pred božičnimi prazniki.

Vodja smučišča Borut Koprivnik je povedal, da so žičnice, sedežnica in delovni stroji pregledani in v dobrem stanju. Snežni topovi, zasneževalni sistem in teptalci so servisirani, zbiralni bazen pa poln tehnološke vode. Dodajajo, da obiskovalci na smučišču ne bodo ostali lačni, saj so pripravili tudi kulinarično ponudbo.

Vir: Slovenia-outdoor

Zimska kriza, ki jo je rešilo poletje

Kot mnoga smučišča, je tudi smučišče Gače utrpelo škodo zaradi epidemije. Nekoliko jim bo sicer pomagala odobrena državna pomoč v znesku 44.000 evrov. Pomagale so jim tudi vse tri belokranjske občine in Mestna občina Novo mesto, ki so smučišču vsaka namenila po 15.000 evrov pomoči, je dodal vodja smučišča.

Rešila jih je tudi zadnja dobra poletna sezona, na katero pa poleg zimske stavijo tudi prihodnja leta. Tako bodo prihodnje leto oz. zunaj zimske sezone odprti vse dni v tednu. Urediti nameravajo pustolovski park in jeklenico oz. t. i. zip line. Poleti so izvedli tudi prvi dvodnevni koncert Rock Gače, ki ga nameravajo prihodnje leto ponoviti. Skupaj z zunanjim naložbenikom so na Gačah kupili večje zemljišče, ki ga bodo uredili za glamping. Tam bodo najprej postavili 20 glamping hišk, ob ugodnem zanimanju zanje pa še dodatnih deset.

V podjetju Gače sicer predvidevajo, da bodo v prihodnjih letih in ob polni zmogljivosti na Gače privabili še več smučarjev in drugih obiskovalcev. Smučarjev je bilo v najboljših letih na Gačah letno tudi do 27.000.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih