fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Na srečanju so novomeški dijaki dosegli več zlatih priznanj

Med 23. in 26. septembrom je na Zlatiboru v Srbiji potekalo tradicionalno 9. mednarodno srečanje gastronomsko-turističnih šol GATUS 2021. Organizator je bila Ekonomsko-trgovska šola iz Smedereva, že deveto leto pa je bila idejna vodja in koordinatorica projekta na strani Grma – Centra biotehnike in turizma, Srednje šole za gostinstvo in turizem Novo mesto Slavica Šterk. Na srečanju so novomeški dijaki dosegli več zlatih priznanj.

Srečanja so se udeležili dijakinje in dijaki  ob spremstvu mentorjev iz enajstih šol: Opatije, Osijeka, Leskovca, Beograda, Smedereva, Prijedora, Bara, Ohrida, Novega mesta, Radovljice in Maribora.

Dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Novo mesto so se udeležili tekmovanja v vseh disciplinah in dosegli zavidljive rezultate. Ekipa turizma v sestavi Sara Milanović, Lina Ovnik in Eva Drakulić pod mentorstvom Alenke Lipej Kastrevec je osvojila zlato priznanje. Ekipa kuharstva Jan Dremelj, Jožica Starašinič in Laura Kobetič pod mentorstvom Tatjane Ravnih ­prav tako zlato priznanje in ekipa strežbe v sestavi Teodora Damjanić, Tim Pirkovič in Matic Brinovar Bohorč pod mentorstvom Roberta Pečariča – zlato priznanje.

Zlato priznanje za najuspešnejšo šolo letošnjega GATUS-a je pripadlo novomeški Srednji šoli za gostinstvo in turizem. »Še posebej smo ponosni na naše dijake, da so suvereno predstavljali šolo in nabirali nove izkušnje,” so zapisali.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih