fbpx
Mestnik
FOTO: MONM.
Aktualno Zanimivosti & Zabava

Na valentinovo tradicionalno obrezali mestno trto

Župan Gregor Macedoni in skrbnik mestne trte Peter Korene iz Društva vinogradnikov Trška gora sta v družbi predsednika Zveze društev vinogradnikov Dolenjske Mirana Juraka danes, 14. februarja 2024, tradicionalno obrezala potomko najstarejše žlahtne vinske trte na svetu, ki raste na Pugljevi ulici. Zavod Novo mesto je ob tem napovedal tudi letošnji Festival cvička, ki bo med 24. in 26. majem v skupni organizaciji z Društvom novomeških študentov in Zvezo društev vinogradnikov Dolenjske potekal na Glavnem trgu.

Na Festivalu cvička lahko pričakujemo povorko društev vinogradnikov, razglasitev kralja cvička in ambasadorja cvička, izbor cvičkove princese ter pester glasbeni program. Del festivala bosta 52. Teden cvička in študentska Cvičkarija, medtem ko se bo Pop-up wine festival zgodil teden dni kasneje, 31. maja. Novost bo tudi poenotenje prireditev glede na skupno vinorodno deželo, kar pomeni, da bodo obiskovalci v maju vabljeni v vinorodno deželo Posavje na Vinsko vigred, Festival cvička in Festival modre frankinje.

VIR: MONM.

FOTO: MONM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih