fbpx
Mestnik
Aktualno Šah Šport

Nadaljevanje šahovskega Pokala Novega mesta 2020

V Šahovskem društvu KRKA Novo mesto smo komaj čakali na omilitev ukrepov in dovoljenje za nadaljevanje športnih treningov in tekmovanj. Medtem ko treningi manjših skupin mladih šahistov in šahistk potekajo že od začetka maja, je bilo nekoliko dlje potrebno čakati na prva šahovska tekmovanja.

Ob upoštevanju vseh zdravstvenih priporočil se je 14 najbolj zagretih novomeških šahistov v petek, 5. junija, srečalo na prvem hitropoteznem turnirju po dolgem času. Januarja in februarja smo v ciklusu Pokal Novega mesta 2020 izvedli šest tekmovanj, na sedmi turnir pa je bilo potrebno čakati skoraj tri mesece. Šahisti so v petek zvečer, 5. 6., odigrali 9 kol po švicarskem sistemu oziroma 63 hitrih šahovskih partij. S stoodstotnim izkupičkom devetih zmag je tokrat zmagal Robert Rudman pred Marjanom Kastelicem in Jernejem Zupančičem. V skupnem vrstnem redu so v ospredju isti igralci.

V kratkem nas čaka še nekaj šahovskih tekmovanj. Hitropotezna društvena turnirja na stadionu bosta na vrsti 12. in 19. junija, obakrat ob 18.30. V sredo, 17. junija, pa bo še spomladansko tekmovanje delavskih športnih iger.

Robert Rudman, prof., predsednik Šahovskega društva KRKA Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih