fbpx
Mestnik
Policija.
FOTO: Policija.si
Aktualno Kronika in policijska poročila

Nadlegoval je goste lokala in jih pozival k pretepu

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 66 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 192 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Pridržali voznika traktorja

Med kontrolo prometa na območju Starihovega vrha so policisti PP Črnomelj okoli 12. ure zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika kmetijskega traktorja in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 58-letni voznik je opravljanje preizkusa odklonil, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in zaradi kršitev cestno prometnih predpisov na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Nekaj pred 23. uro so policisti PP Dolenjske Toplice v Dolenjskih Toplicah zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznico osebnega avtomobila Volkswagen golf. Med postopkom so ugotovili, da 28-letna voznica nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imela 0,33 miligramov alkohola. Avtomobil so ji zasegli in zaradi kršitev napisali obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine

V naselju Mavrlen na območju PP Črnomelj je med 6. in 15.30 nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil okoli 200 evrov.

Na delovišču na Kandijski cesti v Novem mestu je okoli 22. ure neznanec vlomil v tri zabojnike. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Dobova, Jereslavec) izsledili in prijeli 22 državljanov Sirije, osem državljanov Afganistana, osem državljanov Rusije, pet državljanov Nepala in državljana Maroka. Na območju PP Črnomelj (Balkovci) so prijeli dva državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Kršitelja pridržali

Okoli 20.30 so policiste PP Novo mesto poklicali na pomoč iz gostinskega lokala na Topliški cesti, kjer naj bi pijan moški kršil javni red in mir, nadlegoval je goste lokala in jih pozival k pretepu. 42-letni kršitelj ni upošteval opozoril varnostnika in ga je večkrat odrinil. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

OSTALE ZADEVE

Požar

Ob 12.26 smo bili obveščeni o požaru stanovanjske hiše v Gorenjih Kamencah. V požaru ni bil nihče poškodovan, ogenj pa je uničil hišo, zgorel je tudi osebni avtomobil. Policisti in kriminalisti nadaljujejo s preiskavo, opravili bodo ogled požarišča in ugotavljali vzroke za nastanek požara. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

VIR:PU NM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih