fbpx
Mestnik
FOTO: Gasilsko-reševalni center Novo mesto.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Največji požar v Sloveniji borba tudi novomeških gasilcev

V težkih trenutkih meje, bodisi državne ali občinske, postanejo nepomembne. Oči in misli celotne Slovenije so te dni uprte na Kras. Za gasilci, ki se na Krasu borijo z obsežnim požarom, je naporna noč. Borili so se z dvema požaroma v bližini Kostanjevice na Krasu. Požara so obvladali in omejili. Na terenu so tudi gasilci iz naših koncev.

“Poklicni gasilci GRC Novo mesto in gasilci prostovoljnih gasilskih društev v MO Novo mesto smo se danes pridružili preostalim gasilskim enotam Dolenjske regije ter odšli na pomoč primorskim gasilcem pri gašenju požara na Krasu. Iz MO Novo mesto je na pomoč odšlo 6 poklicnih in 50 prostovoljnih gasilcev s 13 gasilskimi vozili, ” so včeraj sporočili iz Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto.

Največji požar v Sloveniji. FOTO: Uprava za zaščito in reševanje RS.

Sicer pa je bilo ponoči na terenu več kot 800 gasilcev, na Kras pa prihajajo še nove enote. Izčrpani in utrujeni gasilci namreč nujno potrebujejo zamenjavo ekip.

Ogenj je uničil velikanske površine gozda in podrasti, k sreči pa so uspeli gasilci z velikimi napori do srede zvečer pred ognjem obraniti hiše.

Prebivalci Sel na Krasu, Hudega Loga, Korit na Krasu, Nove vasi in dela Mirna, ki so jih preventivno evakuirali, pa so se do večera povečini lahko vrnili na domove. Evakuiranih je bilo skupaj okoli sto ljudi.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih