fbpx
Mestnik
Aktualno Zanimivosti & Zabava

NAMIG ZA IZLET: Dom na Grmadi – Novi lastniki, nov zagon!

Po zimi, ki nas je presenetila sredi pomladi, zdaj prijetni dnevi kar kličejo pohodnike. Grmada na Mali Gori nad Ortnekom je ena izmed zelo priljubljenih izletniških točk. S svojimi 887 metri nadmorske višine, ki se dvigajo nad Ortnekom pri Ribnici, je ta vrh za izkušene pohodnike mala malica, za tiste, ki si želijo manj zahtevnega izleta, pa ravno pravšnji izziv. Do koče vodi več različnih pešpoti: iz Ortneka, Retij pri Velikih Laščah ter Dobrepolja, poti so dobro označene.

Na Grmado se lahko odpravite tudi z najmlajšimi. Pot do vrha vas bo mimo travnikov in pašnikov vodila po makadamski cesti. Ob lepem vremenu boste med potjo lahko občudovali tudi Triglav. Vzpeli se boste do koče, ki jo z marcem prevzela podjetnica Lucija Poje.

S pogledom na dolino, ki seže čez večji del Dolenjske, boste lahko uživali ob toplih napitkih ali ob čem bolj konkretnim. Gostitelji za dobrodošlico vedno postrežejo s kakšnim okusnim prigrizkom. Za bolj izdatno okrepčilo pa ponujajo enolončnice, kot so ričet, jota, golaž in obare. Sladkosnedi se lahko razveselijo palačink, štrukljev in različnih okusov štrudlja. Plačilo je mogoče opraviti tudi s kartico.

Če vas je na poti do Grmade spremljal vaš štirinožni prijatelj, se lahko skupaj z vami spočije tudi v koči. Kužki so dobrodošli, pričakuje jih tudi sveža voda.

Dom na Grmadi je za pohodnike odprt ob sobotah, nedeljah in praznikih. Lucija Poje nam je zaupala, da jih v tem mesecu čaka prenova pomožnega objekta. Tako bo ta točka postala še bolj priljubljena, možna pa bo tudi oddaja prostora za zabave zaključenih družb. Pester bo tudi program med počitnicami, ko bodo v sodelovanju z mini rančem Uroš organizirali tabore za otroke. Otroci, nastanjeni v Domu na Grmadi, se bodo naučili jahati, spoznali živali in lepote narave.

Pred tem pa je na vrsti kresovanje, na katerega nas Lucija prijazno vabi. Prvi maj boste lahko dočakali ob kresu in v dobri družbi. Vreme – bo!

Kot smo že omenili, je pot na Grmado primerna tudi za otroke, ki se bodo razveselili igral. Novi lastniki pa jih vedno radi razveselijo s kakšnim sladkim priboljškom.

Energije bo torej zadosti, da pot podaljšate do Planinske koče na Kamen vrhu ali celo do Sv. Ane nad Ribnico. Če pa vam je pot do Grmade ravno pravšnji zalogaj, pa se le sprehodite še okoli vrha, kjer se pogled razprostira vse do Snežnika, Julijcev, Karavank in Kamniško-Savinjskih Alp.

Krasen razgled in primerna zahtevnost res vabita na Grmado, piko na i pa dodajo prijazni lastniki, ki Domu na Grmadi dajo dušo in razlog, da se vedno znova vrnemo na vrh nad Ortnekom.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih