fbpx
Mestnik
Aktualno Zanimivosti & Zabava

Naše mesto se ponaša z naj javnim straniščem 2023

Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen vsako leto ob svetovnem dnevu stranišč, ki ga obeležujemo 19. novembra, izbere najboljše javno stranišče in tokrat je v kategoriji naj javno stranišče v mestnih občinah slavilo Novo mesto. Cilj akcije je ozaveščanje o problematiki življenja oseb s KVČB, hkrati pa osveščanje o pomenu dostopnosti in urejenosti javnih stranišč.

Letošnje naj javno stranišče je postalo stranišče na Glavnem trgu, ki je odprto od ponedeljka do sobote od 8. do 15. ure, namenjeno je tudi invalidnim osebam, dostop pa je dobro označen na stavbi.

Akcija »Naj javno stranišče« se letos odvija že petnajsto leto. Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen na podlagi petih kriterijev ocenjuje stranišča v kategorijah mestnih občin, ostalih (nemestnih) občin, kjer je slavila Občina Črnomelj, in kategoriji bencinskih servisov ob avtocestah, kjer je zmagal Petrol Vrtojba.

VIR: MONM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih