fbpx
Mestnik
Foto: Patricia Knez
Aktualno Društva Namizni tenis Narava & zdravje Novice Šport Zanimivosti & Zabava

Naslov državnih prvakov najlepše darilo ob 5. obletnici ŠD SU

Pred natančno petimi leti, 17. maja 2017, se je začela svojevrstna športna zgodba. Zgodba zagnanih ljubiteljev namiznega tenisa in športa nasploh, ki so ustanovili Športno društvo SU Novo mesto in iz leta v leto vztrajno sledili viziji in ciljem. In v tej kratki klubski zgodovini jim je v soboto v Športnem centru Livada uspelo po Pokalnem naslovu, osvojiti tudi prvi naslov državnih klubskih članskih prvakov.

Bratska naveza Uroš in Jure Slatinšek ter Jožko in Mitja Omerzel in Domen Zupančič so bili tudi na drugi tekmi finala letošnje 1. Slovenske namiznoteniške lige boljši od NTK Kema Murexin Puconci in so se po več kot dveh urah finalnega obračuna ter ob bučni podpori več kot 150 navijačev veselili zgodovinskega naslova najboljših v državi.

Na prvi tekmi je bilo 5:1, na drugi 5:2, na nobeni od finalnih tekem pa ni bilo lahko priti do zmage. A SU-jevci so potrdili dobro pripravljenost že iz rednega dela ligaškega tekmovanja in znali v ključnih trenutkih ostati zbrani. Mladi Jožko Omerzel je sicer oba dvoboja izgubil, a na srečo sta brata Slatinšek vse ostale dvoboje dobila – Jure dva, Uroš pa tri – tudi odločilno tekmo proti najboljšemu igralcu puconske ekipe, Tomažu Pelcarju. Pred domačimi navijači so Novomeščani, okiteni z lovorjevimi venci in ob zvokih Golice, ki jo je zaigrala glasbena skupina Lenarti, povsem zasluženo dvignili pokal, ki jim ga je izročil predsednik NTZS Marjan Hribar.

»To, kar nam je uspelo v tako kratkem času, še po dveh dneh ne dojemam popolnoma. Čestitke prihajajo od vsepovsod, tudi iz tujine. Rad bi poudaril, da je ta uspeh zasluga dela celotnega društva, za katerimi stoji mnogo srčnih ljudi. Rad bi se zahvalil vsakemu posebej in vsem skupaj za nepozaben uspeh,« pravi Uroš Slatinšek.

Uroš Slatinšek je letošnjo sezono končal brez poraza. Skupno je odigral 53 tekem in dobil prav vse, ter tudi letos, tako kot že nekaj let prej, osvojil priznanje za najkoristnejšega igralca 1.SNTL. Izročil mu ga je nekdanji selektor slovenske reprezentance Bojan Rak.

»Po sobotni evforiji ob zmagi, ko smo naslovu pokalnih prvakov dodali še naslov državnih prvakov, je ostal občutek zadovoljstva in ponosa. Še enkrat smo potrdili, da smo pet let nazaj izbrali pravo pot, pot, ki temelji na pravih temeljih športa in vrednotah, ki spodbujajo celostni razvoj. Tudi ta uspeh nam daje dodatno energijo in motivacijo, da nadaljujemo po začrtani poti,« poudarja predsednica ŠD SU Sajda Slatinšek in dodaja: »Hvala za vso podporo in pomoč vsem članom ŠDSU, sponzorjem in Mestni občini Novo mesto. Brez vas ne bi bilu tukaj kjer smo. Na samem vrhu!«

S.G.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih