fbpx
Mestnik
Foto:Tomislav Urh
Aktualno Kultura Novice

Natečaj knjižnice Mirana Jarca: rešitev bo nagrajena s 3.000 EUR

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto je objavila javni natečaj za nov znak knjižnice, katerega izhodišče je »Širimo obzorja, domišljijo in poglede na svet«. Na natečaju lahko sodelujejo posamezniki ali skupina, sodelovanje je anonimno.

Poleg oblikovanja znaka knjižnice so predmet razpisa tudi barvna shema, ikone in ozadja za družbena omrežja, objava na družbenih omrežjih, dopisni list s tipografijo in kratka obrazložitev oblikovne predloge. Predlagane rešitve morajo vsebovati vse elemente, ki so predmet razpisa, sicer so izločene iz postopka, sporočajo iz Knjižnice Mirana Jarca Novo.

Natečaj je dvostopenjski. Ocenjevalna komisija v sestavi prof. dr. Petra Černe Oven, predavateljica na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani ter soustanoviteljica Inštituta za oblikovanje, Dino Zupančič, direktor in partner v Agenciji 101 ter predsednik Slovenskega združenja oglaševalskih agencij, Sara Tomšič, podžupanja Mestne občine Novo mesto in Mitja Ličen, direktor založbe Goga ter član Sveta zavoda Javne agencije za knjigo in Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto, bo preučila prispele idejne rešitve ter pripravila lestvico z uvrstitvijo prispelih predlogov. Na drugi stopnji bodo zaposleni v knjižnici izbirali med po mnenju ocenjevalne komisije najboljšimi predlogi. Zmagovalna rešitev bo nagrajena s 3.000,00 EUR, vsem, ki se bodo uvrstili na drugo stopnjo, pa bo izplačana nagrada v višini 500,00 EUR.

Kot pravočasno oddane predloge bodo upoštevane vse natečajne rešitve, ki bodo prispele na sedež novomeške knjižnice do petka, 16. septembra 2022.

Celotno besedilo javnega natečaja je dostopno na spletni strani knjižnice. Za dodatna pojasnila pišite na e-naslov ursa.likar.luzar@kmj.si ali pokličite na tel. št. 07 393 46 66 (Urša Likar Luzar).

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih