fbpx
Mestnik
Gorivo.
Gorivo.
Aktualno

Natočil tisoč litrov goriva in pobegnil brez plačila

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 20. 10. in 23. 10. posredovali v 236 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 731 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, pet prometnih nesreč v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 31 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila petim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 43-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, goljufije, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Huje poškodovan voznik e-skiroja

Policisti PP Brežice so bili 20. 10. nekaj po 11. uri obveščeni o prometni nesreči v Gabrju pri Dobovi. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, ad je 38-letni voznik e-skiroja zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad skirojem, padel in se hudo poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine policisti še preverjajo.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Krško so med kontrolo prometa v Leskovcu pri Krškem v noči na 21. 10. zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Peugeot. Med postopkom so ugotovili, da 37-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 1,04 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Prometna nesreča pri Župelevcu

22. 10. ob 11. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči med Brežicami in Župelevcem. Policisti PP Brežice so ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 19-letna voznica osebnega avtomobila, ki je vozila iz smeri Brežic proti Župelevcu. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča je izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in se prevrnila. Lažje poškodovana otroka, ki sta bila potnika v vozilu, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročiteljici nesreče so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Povzročitelja nesreč pod vplivom alkohola

22. 10. nekaj po 16. uri se je zgodila prometna nesreča na Otoški cesti v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je 78-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti v krožnem križišču izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na pločnik in trčil v drog javne razsvetljave in ograjo. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,44 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

O prometni nesreči med Trebnjem in Repčami so bili trebanjski policisti obveščeni 22. 10. okoli 20. ure. Opravili so ogled in ugotovili, da je 65-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je bil povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,77 miligramov alkohola. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Črnomaljski policisti prijeli tatu goriva

20. 10. nekaj po 20. uri so bili policisti PP Črnomelj obveščeni, da naj bi na bencinskem servisu v Črnomlju neznanec v cisterno na tovornem vozilu natočil tisoč litrov goriva in pobegnil brez plačila. Takoj so se odzvali in na podlagi opisa izsledili vozilo, ki ga je osumljenec skril na območju Črnomlja. Izsledili in prijeli so tudi 22-letnega osumljenca. Odvzeli so mu prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in mu zasegli tovorno vozilo z ukradenim gorivom. Ugotovili so še, da je imel na vozilu nameščeni registrski tablici, ki ju je ukradel na območju Črnomlja. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Našli ukraden avtomobil

Z dvorišča stanovanjske hiše v Semiču je 20. 10. nekaj po 20. uri neznanec odtujil osebni avtomobil Volkswagen passat, letnik 1997, sive barve, registrskih oznak NM HM-247. Vozilo je bilo odklenjeno v njem pa kontaktni ključi. Policisti PP Novo mesto so v noči na 21. 10. v Pogancih pri Novem mestu našli poškodovan ukraden avtomobil in ga zasegli. Nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin prometne nesreče s pobegom in tatvine. Ukraden avtomobil so vrnili lastniku.

Vlomi in tatvine

Na Ločki cesti v Črnomlju je v noči na 20. 10. nekdo vlomil v poslovne prostore. Odtujil je denar, dokumente in bančno kartico s PIN kodo. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2.000 evrov škode, s kasnejšimi dvigi gotovine na bankomatih pa še dodatnih 1.400 evrov.

Na območju Sevnega je v noči na 20. 10. nekdo s pašnika odtujil tri ovce.

Z dvorišča stanovanjske hiše v Semiču je 20. 10. nekaj po 20. uri neznanec odtujil osebni avtomobil Volkswagen passat, letnik 1997, sive barve, registrskih oznak NM HM-247. Vozilo je bilo odklenjeno v njem pa kontaktni ključi.  

V noči na 22. 10. je na območju Bizeljskega nekdo vlomil v prodajalno bencinskega servisa in odtujil tobačne izdelke. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 4.000 evrov škode. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Z delovišča v Birčni vasi je v noči na 23. 10. neznanec odtujil uradno kladivo. Izvajalca del je oškodoval za 4.000 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli tihotapca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

Policisti so med opravljanjem nalog na območju PP Črnomelj 20. 10. okoli 15. ure kontrolirali voznika osebnega avtomobila BMW X1 nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 40-letni državljan Sirije v vozilu prevaža tri državljane Maroka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. V noči na 22. 10. so v Rigoncah ustavili voznika osebnega avtomobila BMW 318 nemških registrskih oznak. 51-letni državljan Romunije je prevažal štiri državljane Sirije in državljana Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Osumljencema kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazenskima ovadbama ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 20. 10. in 23. 10. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Jesenice na Dolenjskem, Slovenska vas, Kapele, Ponikve, Loče, Jereslavec) izsledili in prijeli 123 državljanov Afganistana, 29 državljanov Pakistana, 29 državljanov Indije, 19 državljanov Sierra Leone, 18 državljanov Maroka, 11 državljanov Bangladeša, 11 državljanov Nepala, 11 državljanov Šrilanke, osem državljanov Konga, sedem državljanov Kitajske, pet državljanov Libije, pet državljanov Sirije, pet državljanov Rusije, štiri državljane Turčije, tri državljane Nigerije, tri državljane Eritreje, dva državljana Burundija, dva državljana Gvineje, državljana Palestine in državljana Kameruna in na območju PP Črnomelj (Žuniči, Adlešiči, Miliči, Balkovci, Preloka) 34 državljanov Maroka, šest državljanov Alžirije in šest državljanov Afganistana . Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih