fbpx
Mestnik
Aktualno Gospodarstvo

Nekatera zdravilišča v novem letu z dodatnimi naložbami

Slovenska zdravilišča po navedbah Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč zaključujejo uspešno turistično leto 2023 in so tako v dobri kondiciji za nove naložbe v izboljšanje ponudbe ali energetsko oskrbo. Nekateri zdraviliški centri načrtujejo večja vlaganja, drugi pa po investicijah v zadnjih letih večjih načrtov za 2024 nimajo.

V Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč so tako od upravljalcev zdraviliških kompleksov zbrali nekaj pojasnil in napovedi o investicijski dejavnosti.

V družbi Sava Hotels & Resorts, ki je eden največjih turističnih ponudnikov v državi, so zapisali, da so letos povečali število savn in počivalnic v Zdravilišču Radenci, v Termah 3000 – Moravske Toplice pa so uredili reinjekcijsko vrtino.

V zadnjih letih so v skupini izvedli tudi več investicij v varčevanje z energijo, to je v energetske sanacije zgradb in energetskih sistemov, ter v trajnostno delovanje. Dolgoročno se bodo, kot napovedujejo, usmerjali v uvajanje novih alternativnih energentov, kot je sončna energija, za pripravo tople sanitarne vode ter v dodatno izrabo geotermalne energije.

V Termah Čatež so kot letošnjo novost izpostavili Wellness riviero, nov center wellnessa z raznoliko ponudbo savn in druge ponudbe v notranjih in zunanjih prostorih. Obenem trenutno poteka prenova Centra zdravja in lepote v Hotelu Terme; savne, fitnes center in bazeni bodo v celoti prenovljeni predvidoma 1. maja 2024.

V Termah Krka so letos nadaljevali s prenovami v Talasu Strunjan. V Hotelu Svoboda so celovito prenovili zunanji bazen z morsko vodo in manjši bazen v notranjem delu hotelskega kopališča, v načrtu pa je še obnova restavracije, kuhinje, recepcije z aperitiv barom in izbranih hotelskih sob. Ta dela se bodo predvidoma zaključila spomladi.

V prihodnjem obdobju bodo za večja vlaganja na vrsto prišle še Terme Dolenjske Toplice in Terme Šmarješke Toplice. V prvih se po napovedih obeta celovita obnova Hotela Vital, v drugih pa imajo v načrtu prenovo parkirišča in ureditev nove telovadnice za zdraviliške goste. Vse te naložbe so v fazi projektiranja.

STA.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih