fbpx
Mestnik
policija
Poročilo dežurnih policistov PU Novo mesto.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Nepridipravi nad delovno mehanizacijo in nad gorivo

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 156 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

Policisti PP Novo mesto so bili nekaj pred 20. uro obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval v prometni nesreči. Zbrali so obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila na Seidlovi cesti, kjer je  voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v 19-letnega pešca, ki je pravilno prečkal cesto. Okoliščine  nesreče policisti še preverjajo.

Lažje poškodovana voznica

Nekaj po 9. uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na območju Dolža. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je 36-letna voznica zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v drevo. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Vlomi in tatvine

Med 8. 1. in 9. 1. je v Vranovičih na območju PP Črnomelj nekdo iz delovnega stroja odtujil dva akumulatorja in okoli sto litrov goriva.

Na parkirnem prostoru v Krškem je v noči na 9.1. neznanec vlomil v rezervoar za gorivo tovornega vozila in iztočil ter odtujil okoli 350 litrov goriva.

Med 17. in 18. uro je v Češči vasi nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in poskušal skozi balkonska vrata vlomiti v stanovanjsko hišo. V objekt mu ni uspelo priti, nastala je le premoženjska škoda na vratih.

V Ručetni vasi je v večernih urah neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit. Z vlomom in tatvino je povzročil za
okoli 2000 evrov škode.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih